Kawan-Kawan Saya

Friday, April 06, 2012

Sedih + duka

Bila kita suka, susu jadi banyak.
Bila kita sedih, susu akan jadi sikit.
Bila kita period, susu sgt2 merundum.

Semuanya di atas pernah aku alami.
Itulah lumrah bila menjadi seorang ibu.

Last week ceritanya.. Kali nie bila peod dtg, susu yg dapat sangat2 sikit. Sehari aku hanya mampu bawa balik 3-5 oz ajer.. Sedihnya bila tak dapat bekalkan anak fresh milk. Semuanya aku bekalkan ebm sajor. Now, dlm peti tggl stok bulan 2 dan 3 jer. Selalunya ada 3bulan punya stok.. Huhuu...







Alhamdulillah, semalam dah nampak peningkatan. Kebiasaan pagi dpt 2-3oz jer.. Tapi semalam dapat dlm 6oz.. Total bw blk 12oz.. Apa yg penting, jgn mudah rasa putus asa dan kecewa. Betul org kata ada masa kita murah rezeki ada masa rezeki kita takat cukup. Paper pun kita perlu bersyukurrrr... ;-)


"Ya Allah, murahkan rezeki kepada kami" amiiin..

posted from Bloggeroid

2 comments:

fazilzura said...

ye betui , jgn stress2 dik ...
pemakanan kite pun kene jaga jgk

atanayuiman @ Jue said...

betul2.. but, kalau time cik P dtg buat apa pun msh takat tue juga.. huhuu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...