Kawan-Kawan Saya

Wednesday, August 08, 2012

bila anak dah mula reject df. apakah maknanya?


Sejak sabtu lepas izzul zafry dah mula reject direct feeding.. susah hati rasanya. Bila sua, dia bueeekk! Mcm nak muntah.. pastu paling muka sambil uuuhhh! Seolah2 taknak...!

Adakah sebab dia rasa dia dah besar. Malu nak df dah..? Hehe.. maybe kot. Dia nak susu, tapi dia xnak df.. bila bagi dalam botol, dia nak pulak... laju jer minum.

Susu masih ada.. cuma kalau dah jarang df, boleh menyebabkan susu makin kurang kann..?? Orang kata boleh jer teuskan.. jadilah ep mum (express pumping mum) tapi aku tak sekuat itu bak jadi ep mum.. seriusly aku tak mampu! Sebab kepenatan diri dan kesibukan masa.. but, selagi boleh aku teruskan dan selagi ada susu aku tetap akan teruskan jua.. even satu hari bila stok semakin kurang, aku akan mula campur fm.. 

Sedih rasa hati bila anak reject df.  Sebab aku rasa df lagi memudah kan keje.. tak perlu bangun tgh mlm wat susu, bancuh susu, bawa bag bagai bila nak kuar jenjalan..sob..sob...
Setakat nie, bila siang dia nak botol. Bila mlm msh lagi df.. maybe, mlm mata tutup.. xnampak.. dia sua jer laaa. Hopefully, kalau tido mlm still df, aku rasa dah cukup puas hati juga... sekarang dia pun dah masuk 1thn 5bulan.. lagi 7bulan nak cukup 2thn..

Ini adalah cabaran dan dugaan buat aku.. papepun, aku bersyukur sebab mampu menyusukan lebih pada target iaitu 1thn... akan di teruskan sehingga 2thn jika di izikan... ;-) be happy!!


Published with Blogger-droid v2.0.6

2 comments:

AzuraFazil DIN said...

tu pun dh cukup lama dh jue... lama rezeki dia..

myb dia rs dia dh beso kut, tgk abg dia x df pun .. heheheh segan le kut.. tp kalau bg tu dia nak .. kasi je .. kalau x , kene ler pum

atanayuiman @ Jue said...

itulah kak zura.. tapi rasa mcm sedih la pulak.. sebab dgn tetiba jer dia sendiri reject.. huhuuu...

harapan malam je la time tido dia nak df...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...