Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Friday, February 21, 2014

Bila anak tolak botol susu

Lagi 2minggu je nak masuk kerja. Dan dah nak masuk 3minggu aku train ihraz hisap susu guna botol. But, masih lagi gagal. Sedihnya rasa. Macamana nak masuk kerja kalau macam ni gayanya. Dah masuk botol ke enam dah nie. Avent, MAM, breastflow, medela, dr brown, tommie tippie. Masih tak nak juga. Abis2 aku bagi pakai sudu. Separuh juga dia minum.

Tak tau dah nak buat macamana. Cuma yang aku harapkan supaya dapatlah taska kat bawah opis. Senang sikit. Boleh la juga direct feeding dia. Kalau jauh dari opis, susah sikit lah. But, sekarang tgh penuh. Tgh tunggu waiting list nie. Dalam senarai sekarang aku no.1. Harap2 adalah baby nak kuar sebelum aku masuk kerja nie.

Sebelum nie abg2 dia takde masalah pun nyusu botol nie. Sua serasi dengan dr brown. Cuma izzul jer.. lepas setahun aku saja tukar tommie tippie. Confuse puting agaknya. Terus reject direct feeding. Terpaksalah jadi exclusive pumping mom. Tu yg agak fobia sikit dengan tommie tippie ni.

Dik.. oh dik.. minum lah susu dlm botol. Susah hati ibu mcm nie. Nak masuk kerja nnt mst ingat kamu jer...



Lagi sedih bila ygk stok susu ni.. jenuh mengumpul stok ebm tapi si dia x nam botol! Terus terbantut nak mengepump da......
posted from Bloggeroid

2 comments:

shark said...

meriah susu kamoo..
doalah byk2..mana tahu bila dah keje nt anak nak pulak botol susu..

IDAZS said...

salam kenal,

dulu anak saya pun taknak minum botol juga.. akhirnya saya try pigeon peristaltic plus. alhamdulilah, dia nak akhirnya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...