Kawan-Kawan Saya

Thursday, September 02, 2010

COTI rayaaaaaaaaaaaaa..!!


Siapa ada masalah pasal COTI RAYA...????? Silalah angkat tangan yea kawan2...
Jangan gaduh2 pasal cuti nie.. Semua orang nak cuti, semua orang nak raya.. Semua orang ada kampung, semua orang ada family dan semua orang ada mak dan ayah... SEMUA ORANG NAK RAYA!

Jadi, selesaikanlah masalah CUTi anda sebaik2nya yea kawan2... Sama ada dgn suami dan majikan. Haaa..!! Siapa kata gomen senang coti..?? tak juga.. I think kalo gomen yang back office mmg senang cuti.. Kalo gomen yang memberikan services..?? macamane..?? so, kenalah ikut schedule giliran masing2 untuk coti..... Yea.. kawan2...

Last year aku tak amik cuti langsung untuk raya (except raya1 dan raya2 sebab dah cuti umum kan?).. So, tahun nie, aku ingat nak amik sehari sebelum raya dan sehari selepas raya.. Cukuplah 2hari tue.. Aku jarang amik cuti raya lama2 niee..  hehehe.. TETAPI...... dgn sedihnya... TAK LEPAS...!! kena amik sama ada sebelum or selepas shj.. (but aku ttp ada pilihan nak amik sebelum or selepas) hehehe.. Kawan2 yang cuti tahun lepas selepas, so, tahun nie kena amik cuti sebelum la yeaa.. hehehe.. ingat tueee... dan kerjalah selepas raya... :-)

Bila cuti tak lepas, so.. aku kena decide lah amik sebelum or selepasss.. huhuhu..!! bincang punya bincang ngn asben, aku amik sebelumlah.. sebab cuti sekolah sebelum rayaaaa..!!But, bila dah confirm amik sebelum.. tetiba, dlm minggu lepas sekolah asben wat sek ganti untuk sambung cuti lepas raya 2hari.. huhu..! Takpeelah... Nasiblah asben aku tak kisah.. paham dah keje aku camner.. dia mmg xder mslh pasal cuti sebab mmg ikut CUTI SEKOLAH... hahaha..!! Inilah malang sapo jadi isteri bukan cikgu.. Takleh cuti lama2 sgt...

So, aku pun dah decide.. ini cuti aku :

 Lamo tak..??? Tak la kan..?? amik 4hari jer kalo tolak cuti am..
Isnin-Khamis aku cuti.... So, esok last aku KERJA!.. Next week dah cuti..! 
leh gie shopping RAYA...!!

Pas raya nnt, 16 sept 2010 adalah Hari Malaysia.. Sambung cuti khamis tueee.. Jumaat esoknya tetap kena keje gaks.. sebab nak jimat cuti woooo..!`

Aku dengar raya tahun nie jatuh Hari Khamis.. Betul ker ekk..?? kalo betul, Jimatlah 1 cuti den.. hehe. Tak kisah laa.. Janji Raya tetap raya...


p/s : Aku tak suka dgr konsep raya "ORANG DEKAT TAKYAH AMIK CUTI RAYA LAMA2 SEBAB DEKAT" apa..?? igt org dekat (KL) nie takde kampung? takde mak ayah keeeeee...??? Manyak canteeekkk..!!

9 comments:

alyyani said...

jue, p/s last tuh marah kat sape tuh? hehehe... wah, last day keje rupanya. selamat hari raya ye utk jue sekeluarga. ewah, awalnya. heheh... shopping sakan la dah cuti awal sampai raya. jadi cikgu gak best kan?

nome said...

at least dpt gak cuti kan jue? x kisahlah sblm atau selepas...yg penting raya pertama dan kedua kita mmg cuti...

akak sokong statement alya...jd cikgu mmg best...lg2 kalau cuti ujung thn...mmg panjang cutinyer...

Ryn said...

statement yg last tu pn aku nyampah nak dgr sebab aku ler selalu yg kena..igt org dekat takleh cuti lama2 ke? igt kite tkde kmpg ke..??

Yasminhamid said...

saya pun ada dengar kemungkinan raya hari khamis tu...

MirZalWyn said...

lol...!!! ween sangat, sangat suka dengan P/S u tu... kalau akoo ada cili kat tangan nih, akoo 'ganyang2' lada kat mulut makhluk yang cakap cam tue... padan muka... hohohohohho...

Wana said...

saya tiada masalah bab raya ni.. kerana kampung akan rawang jek.. kampung husband sungai besar.. 3 4 hari pun dah ok dah.. kalo nak bagi 3 hari pun akan kami gunakan sebaik mungkin.. skeian timer kasih

AieZa said...

aku pun ade kena gak tu parents umah dekat so takyahla cuti lama2.. itu sgt tidak adil ok.. takkan la setiap kali raya org jauh je bole cuti pjg.. org dekat takleh cuti pjg ke? huh!!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alyyani >> xla marah sgt tapi.. tak suka la konsep mcm tue.. sekalio skala nak gaks cui raya lelama.. huhuhu.. yang dokat juga dapat cuti pendek.... itulah.. kalo jadi cikgu, mmg syokla kitorg jalan raya.. hehe

k.nome >> aah.. cuti sebelum dan selepas lain rasanya.. ada gaks yang amik coti pendek sebab beraya kat umah mertua.. kalo kg sendiri, amik cuti pjg.. macam2 kan..??

ryn >> itulaaahhh.. statement itu mmg tak adil kan..???

yasminhamid >> aaahhh.. tul ker eekkk..?? ramai kata yang mcm tuee.. sebab warta pengumuman raya dah pun siap.. tunggu di umumkan jer lagi..

wyn >>hehehe.. mu terasa gaks kee..?? statement nie mmg dah lama sejak zaman jue stat keje lagi.. huhuhu.. sgt sedihh..

wana >> kalo ikutkan mmg tak jauh sgt kak.. But, family jue kalo beraya berjalan jauh.. konvoi ramai2.. sampai ke JOhor, kedah.. sedara mara dan adik badik ayh banyak kat area sana.. sekali skala nak gaks ikut konvoi...

k.aieza >> betul2... tak suka.. tak suka.. sian org dekat... mcm tak bagi raya jerrr... kita pun ada keluarga gaksss...

Fieza said...

wah dah last day kejer ek..bestnya..selamat bercuti yer Jue..Selamat Hari Raya 1431 Hijrah buat Jue n Family yer..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...