Kawan-Kawan Saya

Thursday, September 23, 2010

My Baby... Sejuk mata memandang..

Alhamdulillah.. sehingga hari ini kandungan ku bertahan.. Saban hari membuatkan aku berdebar2...
Hopefully harapan kali ini akan sentiasa memberi harapan sehingga akhirnya.. aminn..

Isnin lepas sekali lagi check up kat klinik kesihatan Salak.. Bulan 9, 2x aku ada check up kat sana. Check up kali nie, check air kencing dan darah.. Alhamdulillah Ok semuanya.. Pastu, masuk bilik doktor pulak.. Doktor scan perutku.. ayat pertama yang keluar dari aku.. "Dr, jantung ada tak?" adaa.. kata doktor.. Alhamdulillah, now, setiap kali scan itulah ayat yang akan terpancul dalam mulut ku..

Perkembangan bayi semuanya OK... kiraan minggu pun sama dalam scan... Alhamdulillah.. perkembangan baby still Ok even berat badan turun 4kg sepanjang 2minggu lepasss. Now, selera makan dah kembali pulih.. Insyallah berat badan ku akan bertambah dan terus bertambah.. hehehe...

my baby.. kat buku ada tulis G4P1 + 2.. sapa faham maksud itu..?? hehe

Jumaat depan aku kena buat MGTT.. 

Waaahh! kali nie, sgt awal kena buat MGTT... huhuhu.. katanya sebab ada family history dan 2x dah gugur. Itu yang kena MGTT awal2 nie.. nnt 20week kena wat kat HUKM pulaks.. Mesti preggy kali nie kena minum air gula banyak kali.. waaaaa. Tak sanggupnya aku... TAK SUKA! TAK SUKA!.. huhuhu....

Nampak gayanya mcm selalu jer buat check up ekkk...? Takpe.. demi yang terbaik, akan ku turuti juaa.. So, ari khamis dah kena start jaga makan lah nie... hehe...

13 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

alhamdulillah, rina tumpang gembira untuk jue & family..semoga semuanya baik² hendaknya..jue kene jaga kesihatan diri..kim salam cayang kat iman jugak ye..

suhida said...

jue,klu pregnant, part paling best masa kena minum air gula la...alamak..fobialah pulak...huhu..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

hehehe, aku scan hari tu belum nampak paper kagi huhuhu. nanti la bulan depan aku nak scan nak tgk gak budak dalam perut aku ni.

yeahhh kita sama! ko due bila?

azza said...

PALING XBEST KENE MINUM AIR GULA..DEPAN2 NURSE PLAK TU KENE ABISKAN

Ibu Mifzal Arsyad said...

tahnisah jue..hope selamat sentiasa..

akak x tau la bila nak merasa minum air gula lagi? huhu

marinahunny said...

semoga selamat semuanya...

Mama Herda said...

jue sm le aku pn..klu peknen..plg berdebor nk tgk heartbeat..jg diri ye jue..same kita doa2kan kesihatan kandungan kita ye..aminnn..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

rina >> tq rina... Hopefully.. :-)

suhida >> mmg tull.. mmg fobia sgt2.. aduhhh.. dulu minum sampai nangis2... hehe

tinie >> hehe.. kita samo lagi. aku due 14/3.. ko..?? aku scan kat klinik kesihatan biasa jer tue..

azza >> mmg tul.. ini part yang paling tak best sekali....

ibu mifzal >> tq kak.. Insyallah coming soon tueee..

marinahunny >> tq dear.. :-)

mama herda >> itu the 1st thing yang ada dlm pikiran kan.. sebab dah 2x kena.. itu yang jd sgt takuttt...

wawa_addien said...
This comment has been removed by the author.
wawa_addien said...

jue..
akak sentiasa doakan kesihatan jue n baby.

alfa juliet said...

jue kalau ko tak paham apa2 yg tertulis di buku tanya je misi2 tu balik...kita memang patut byk tanya sbb tu bukan bidang kita...

ppb_ppkp said...

jue..alhamdulillah..dah nak masuk 4 bulan kan jue.. tahniah...akhirnya diwar2kan..hehe
kalo xsilap akak..maksud G4P1 + 2 tu..kalo xsilap la... jue penah gugur 2 kali kan???D & C...
n penah lahirkan baby sekali.

ppb_ppkp said...

jue... G4P1 + 2.. maknanya.. jue penah pregnant 4 kali..anak yang hidup seorang..dan jue penah gugur 2 kali.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...