Kawan-Kawan Saya

Thursday, January 26, 2012

Avent Manual Breastpump

takde keje cari keje namanya nie. hehehe..
aku nie dah jadi mcm breastpump collector dah.. ekekeke..
baru2 nie aku tambah lagi koleksi breastpump. bila dah jatuh cinta pada manual breastpump.
terus nak grab lagi satu... aku baru jer amik Avent Manual Breatpump.
dah test dan try.. ekekeke..!
memang BEST!

still in box

tak sabar nak cuba dah nie. dapat harga best itu yang leh grab.

hasilnya dapat penuhkan botol juga. dalam 5oz.
yeaahhh!!


antara medela harmony dengan avent manual mana lagi best? bg aku.. 2-2 memang best. hasilnya pun sama jer. takder kurang takayt nie. cuma ada beberapa perbezaan sahaja yang membuatkan aku rasa medela harmony nie best sikit.. avent best juga tapi ada kekurangan sikit jer.. takder kaitan effect ngn susu pun cuma tang sparepart jer.

Medela Harmony
  • tak berbunyi langsung
  • tak banyak part kena bawa @ pasang
  • mudah nak di basuh
  • suction lembut sikit  menyebabkan kdg2 lambat dapat LDR
Avent Manual
  • ada bunyi sikit masa pump "krek krek"
  • banyak part kena pasang. takut juga kalau tertinggal salah satu
  • bila banyak part, banyak kena basuh dan penuh beg bila bawa
  • suction kuat sikit dari medela dan cepat dapat LDR

    Harga :
    aku dapat harga sama RM160 sahaja!.. tapi disebabkan share ngn kawan dapat kurang sikit lagi.. siap dengan postage....

    3 comments:

    nome said...

    wahhh byk dah koleksi breastpump jue nih....akak lom beli lagi..tp ati ni dah jatuh chenta dgn medela

    atanayuiman @ Jue said...

    k.nome >> hahaha itu la pasal..
    suka pula main kumpul2 supaya pemberi semangat nak terus breastfeeding.. hehe
    caiiyokk!... medela pun best!

    izyandyiean@life said...

    sukany..i pun mmg ada angan2 nak buat koleksi breastpum..nak bli spectra3 utk buat doublepum..tp nak bli medela harmony gak sbb nak standby..:P

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...