Kawan-Kawan Saya

Wednesday, January 11, 2012

Jalan-jalan ke Taman Buaya, Melaka

Cerita dah 2minggu lepas tapi baru nak story mory hari ini. Takper la janji ada sebagai memory2 yang ada. Planning last minit di sebabkan voucher hotel hampir tamat 31/12/11. So, asben pun booking check in 30/12/11 dan check out 1/1/12.. 3hari 2 malam bermakna seperti 2tahun berada di  sana.. hehehehe...

Jumaat lepas keje terus gerak ke Melaka untuk check in di Straits Meridien Hotel. sampai sana lebih kurang after maghrib. Mak, kakak dah tunggu kat restoran roti terbang untuk makan malam. Makan dulu dengan mereka baru masuk hotel... mak dan kakak lik Masjid Tanah. tidur kat kampung. Kami anak beranak jer di hotel. Esok baru jumpa semula untuk aktiviti bersama.

But, pagi esoknya kami ke Taman Buaya sebelum jumpa mereka di Padang Pahlawan. Jalan-jalan bawa iman dan izzul..

breakfast dahulu di hotel.. makanannya so-so sajer.
entrance Taman buaya melaka.

buaya yang telah di awet.. agak ada berbau sedikit kat sini sampai iman tak nak bergambar sebab katanya busukkk laaa.. iskk!

Jalan-jalan dalam dah nampak perubahan sebab ada monumen-monumen kat dalamnya.



pelbagai monumen yang ada..

pertunjukan aksi buaya tembaga

last sebelum balik.

bergambar di luar entrance Taman Buaya

hahaha.. kami lagi.... sebab gambar cameraman takde.. lupa la pulak.. sebab dia kusyuk tangkap gambar.
hehehe...


4 comments:

nome said...

syoknya jalan keliling melaka...lg2 dpt voucher kan...meriah sgt

atanayuiman @ Jue said...

k.nome >> wpun dekat ngn kg sendiri tapi bukan selalu dapat jenjalan camnie.. sonok juga kan..

Azhariah Zuber said...

x pernah pi sini. agak2 bleh lawan zoo x

atanayuiman @ Jue said...

azhariah >> tapi.. zoo lagi best la sebab taman buaya nie kecik ajerr..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...