Kawan-Kawan Saya

Wednesday, September 05, 2012

Selamat sudah puasa 6

Alhamdulillah semalam selamat sudah puasa 6 termasuk puasa ganti. Ada lagi 6hari kena ganti sebab total lost 12 hari.. huhuhu.. time bulan puasa pulak cik p nak datang kan.. sekali dtg lama pulak tu.. amik ko! Kena ganti sampai 12hari.. la niee dia tak timbul2 lg.. gitu lah dia ketidakkstabilan hormon aku sejak bulan 3 hari tu.. sejak haritu baru 2x dia dtg... tak syok betul bila hormon tak stabil sebab berat badan mudah naik dan susah turun. Mood pun kadang-kadang tak stabil juga.

Now, aku kena jaga makan jer la di samping kena puasa. Kalau tak, ia akan terus mencanak naik.. takuttttt!! Aritu tak jaga makan naik sampai 5kg 2bulan.. Now, dah turun balik 5kg. Kena maintain kan jer la...

Semalam sempat masa menu berbuka puasa iaitu honey drumstick grilled, sup sayur + tofu dan tempe goreng sambal. Hari2 masak untuk berbuka cuma semalam terlebih rajin nak snap pic sebab dah masuk hari ke6.

Arini tak puasa sebab ada jemputan dari bhgn lama untuk jamuan raya... esok sambung sehari pastu sambung isnin sampai khamis tambah sabtu sehari. Cukup sudah puasa ganti akuuu... ganti awal2 takut nnt lupa dan malasss..


Honey drumstick grilled


Sup sayur + tofu


Tempe goreng sambal.

Esok akan puasa berjemaah dengan suami.. :-)

posted from Bloggeroid

1 comment:

Azhariah Zuber said...

drumstick tu sgt menyelerakan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...