Kawan-Kawan Saya

Friday, July 29, 2011

sedang mengalami keguguran rambut yang kronik


bila anak dah masuk 3-4bulan, kita akan mengalami keguguran rambut.
itu perkara biasakan..? seperti juga masa melahirkan iman dulu.
perkara yang sama aku alami.
selalunya time nak sikit rambut akan nampak keguguran rambut tue kan?
but, kali nie.. ia sungguh kronik sebab :
  • setiak kali sikat rambut, segenggam rambut gugur
  • bangun tidur, kat bantal penuh ngn rambut
  • nak mandi main sirat2 rambut, ada juga keguguran
  • pas buka ikatan rambut, berjujuran rambut gugur
  • lantai kat rumah penuh dengan rambut bertaburan
  • dan yang paling nampak keguguran pabila kepala ku dah BOTAK.. huhuhu..
ada tak sesiapa mempunyai tips atau petua untuk orang seperti aku nie? syampu, aku dah tukar. 
sekarang aku pakai safi (alor vera). kalau ada pape tips or petua share la ngn aku ekk..??
sian aku.. tak comel daa.. kepala dah nampak botak.. huhuhu..

setiap kali bangun tido, inilah yang terjadi.
belum campur bila sikat rambut lagi.

rambut yang tebal, dah semakin nipis dah nie..
pening.. pening...

3 comments:

irma said...

a'ah samalah kiter....irma pon camtu...tp irma ni rsnya xleh rmbut panjang..kalo rmbut pendek xder lah teruk sgt....huhu

Azhariah Zuber said...

sama gak keadaan masa anak kedua..
jue cuba pakai head n shoulders for her hair fall...
akak pakai shampu tu berkesan

armouris said...

lagi info tentang keguguran rambut di SIHAT SELALU - Botak, Keguguran Rambut Masalah Keturunan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...