Kawan-Kawan Saya

Friday, July 15, 2011

Tips untuk mereka yang nak ke Pureen Stock Clearance


Sesiapa nak terjah Pureen Stock Clearance esok?


Macam-macam ado..
Rasanya mcm baru jer gie.. nie ada lagi.
Selalunya dia buat bulan 8. maybe sebab bulan 8 dah puasa dan nak raya, 
so itu yg buat bulan julai kot.

Ibu-ibu, bapak2.. janganlah korang pergi yea..
ekekekeke..! sajer je xnak suruh u all pergi..
sebab tak nak u all menyesakkan lagi keadaaan..
hahahaha!! jahatnya daku..
Dah tentu ramai orangnya esok..

Sesiapa yang belum pernah pergi, aku cerita kan serba sedikit keadaan kat sana.
  • sangat sesak
  • susah parking
  • beratur agak panjang tapi cepat (kena pandai pilih lane)
  • akan nampak orang duduk tepi2 untuk memilih baju yang di ambil di bakul sendiri (mungkin anda akan rasa agak bengang masa nie)
  • suasana agak kelam kelibut sikit sebab ada dengar suara anak2 menangis

Tips untuk pertama kali sampai sales ini :

  •  Kebiasaan pukul 8pg, orang dah sampai walaupun buka pukul 10pg. then, sebelum orang awam dapat masuk, pureen dah benarkan ahli keluarga pureen masuk dahulu untuk shoping..  tak aci kan? kalau merekan baik, pukul 9.30pg dah leh masuk serbu....
  • mula-mula sampai, u all teruslah terjah bahagian belakang. untuk memilih baju. sebab bahagian baju-bajulah sale yang gila2.. nnt u all sampai, jgn terkejut nengokkan gelagat2 orang yang sibuk memilih baju yang dah di masukkan dlm bakul dan duduk tepi memilih. 
  • bab parking, mmg susah sikit lah.. kalau lambat, xdpt park tepi jalan. leh parking kat bangunan yang parkingnya berbayar selang 2buah kilang.
  • kalau boleh jangan bawa baby ataupun budak kecik. sian tengok sebab tempat mmg agak sesak.
  • Rasa-rasa dah xtau nak amik apa lagi, suruh lah sesiapa beratur dulu abang ke, suami ke, mak ker.. sebab beratur agak panjang juga tapi cepat. tapi kena pandai pilih lane. sebab ada banyak lane sebenarnya. ramai yang beratur satu lane jer.
  • kalau beli makanan anak spt brand heinz, u all tengok expired date dia. sebab kebanyakannya expired date dah dekat.
  • lepas buat bayaran, sila check resit. kadang2 boleh tersilap.
 apa-apa pun, apa yang best sale ini ialah harga yang sangat murah. Lagi-lagi bab baju.
memang murah dari harga pasaran selain toiletries, diapers dan lain-lain. sesiapa yang tak tahan dengan jem, susah parking dan bersesak-sesak, i suggest u all tak yah pergi. nanti karang gaduh laki bibi pulak.. ekekeke.. 

selamat membeli-belah!

p/s : last sales punya paling ramai orang! Maybe kali nie pun ramai.

4 comments:

Azhariah Zuber said...

thanks for tips..tapi rasanya tak pi kut..sbb membayangkan tempat sesak tu...kalau jcrd sanggup pula..haha sama je kan

Ibu Mifzal Arsyad a.k.a Wan Ainey said...

teringin nak pergi tp jauh sangat.... :(

atanayuiman @ Jue said...

azhariah >> yang penting murah.. itu yg sanggup terjah! tak leh lawan mana2 sale dah nie..

atanayuiman @ Jue said...

ibu mifzal >> tapikan, kawan akak ada yg sanggup terjah dtg KL dari perak semata nak gi sales nie..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...