Kawan-Kawan Saya

Tuesday, November 15, 2011

demam bengkak susu... part2

ada part 2 pulak ek..? iyerla demam bengkak susu belum surut lagi.. huhuhu..! semalam ingatkan dah sihat dari bengkak susu. dengan gagahnya aku ke opis juga even baru kebah sikit.. kat opis mula rasa seram2 sejuk semula. aku takut panas badan menguasai diri.. 2x aku telan panadol untuk elakkan panas yang melampau. almkalumla.. demam bengkak susu nie leh mencapai suhu 40c tau.. taubat aku datang keje juga. nak landing2 kat opis pun xleh. panggilan sangat banyak.. nak tak nak kena harung juga.. huhuhu..!!

tepat jam kul 5ptg, xsabar2 aku nak lik rumah nak menepek atas katil jer sebab sakit kepala dah mula dtg. bawa keta pun sampai kena hon juga.. sampai jer rumah, amik izzul terus aku mandi dan rehatkan badan. masuk maghrib terus badan jadi panas semula. check2 40c... pas maghrib, terus ajak asben gi klinik 1 malaysia. members KIM sugget pergi klinik nanti dapat antibiotik. insyallah lepas tue surut. sampai klinik sebelum kul 8.30pm.. nasib lum tutup lagi. yang bestnya xder orang.. jumpa doc bg tau demam bengkak susu. memang badan panas giler time tu.. stil 40c.. doc lelaki pulak tue.. segan pun ada.,.  siap bg pesanan supaya jgn bagi baby isap tempat yg sakit tue. yang best dia siap bg MC untuk esok (arini). maybe dia ada isteri yg menyusukan anak kot. sgty2 paham.. xperlu aku tanya banyak2 dah..

inilah ubat yang aku dapat. antibiotik dan paracatemol

doktor suruh abiskan antibiotik selama seminggu. paracetamol makan bila perlu jer. balik tumah, aku makan roti sikit dan terus telan ubat2 nie.. kemudian aku tuam dengan ice pack. aku tak tuam ngn air suam sebab bg aku lagi rasa sakit.. huhu.. alhamdulillah malam tadi boleh juga tidur.

bila dengar orang kata demam bengkak susu.. waahh! bestnya.. mesti susu banyak... isshh..! jangan pikir cam tu tau.. seksa sebenarnya demam bengkak susu.. mcm nak mati pun ada juga.. sgt2 xlarat. sakitnya sampai ke tulang seperti daging di siat2. xlarat nak bangun pun ada.. pasti akan melepek jer bila suhu capai 40c...

camne aku leh terkena bengkak susu nie? kisahnya bermula dengan N crack.. pastu nak direct bf pun takut.. sebab sakit sesangat.. pastu nak pump pun sakit juga. so, aku marmet jer.. marmet pun ada rasa sakit2 juga. maybe marmet tak abis, jadi adalah mana2 liang tersumbat tue. itu yang tak pasal2 kena bengkak susu nie. taubat aku pas nie..! selama 8bulan, inilah pertama kali aku kena. dulu masa iman pernah kena juga tapi x seteruk nie.. sehari dah baik.. hari masuk hari ke-3.. harap2 esok dah baik sepenuhnya..


5 comments:

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

huhuhu seram sejuk aku dengar
semoga cepat sihat yer

atanayuiman @ Jue said...

tinie >> huhuhu.! tu baru dengar weh.. kalau kena, uwaaa..! menangis di buatnya... x sanggup nak tanggung.. sakit wooo..!

e.l.i.z.@ said...

jue, marmet tu apa?

Mama Iris said...

marmet tu picit pakai tangan..
kte pun slalu kena bengkak susu..org kate banyak susu.tapi biase2 aje...kalo lambat pam habis laaahhh bengkak..huhu

atanayuiman @ Jue said...

eliza >> marmet tue picit pakai tangan jer. xguna pump

mama iris >> itulah.. bukan maksudnya susu banyak sebenarnya.. sebenarnya liang2 tersumbat sampai kena bengkak susu.. sakit kan,,?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...