Kawan-Kawan Saya

Thursday, November 03, 2011

Ganjaran Dari Allah untuk ibu yang menyusukan anaknya.. :-)


Syukur alhamdulillah.. aku dapat menyusukan izzul setakat nie hampir 8bulan. Insyallah akan diteruskan lagi sehingga 2tahun. doakan untuk kami yea..

sepanjang penyusuan, pasti ada cabaran dan dugaannya. apa yang penting aku cuba mengatasinya. dan bila terjumpa satu artikel nie, terus membuatkan semangat untuk menyusukan izzul semakin tinggi. meh, aku sharekan sedikit info menarik yang aku terbaca nie.

ganjaran untuk ibu yang menyusukan anaknya :

  •  Wanita yang beri minum susu badannya kepada anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.
  • Wanita yang beri minum susu badannya kepada anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.
  •   Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.


 nak selitkan juga gambar aku and izzul yang terkini yang nak masuk 8bulan dah.. membesar dengan jayanya .. hehe

izzul and me at zoo negara..

actually, cuba teka izzul tengah buat apa..? hehe itu bestnya bila pakai nursing wear dan carrier nie.
boleh menyusukan di mana2 anda berada...

8 comments:

r|nA @ ja|j|na said...

alhamdulillah, insyaallah kite berjaya nyusukan sampai 2 tahun..mane eh jue beli carrier tu?

SYANI said...

Tahniah.. berjaya sampai 8 bulan bf baby. Akak dulu paling lama pun 4 bulan jer. Pastu depa sendiri tak mo menetek dah.

nome said...

bestnya...suka lah...nanti akak pun nak camtu

atanayuiman @ Jue said...

rina >> insyallah.. gudluck untuk rina juga.. hehe

syani >> jue dulu masa anak 1st tak berjaya.. untuk 2nd baby nie, kena usaha lebih sikit untuk mencapai penyusuan selama 2y.. insyallah.. lepas nie, utk next baby akak pun leh juga..

k.nome >> insyallah kak nome, pasang niat dari skang.. pasti boleh lakukan nnt.. :-)

izyandyiean@life said...

syukur..mudah2an smpi 2 thn...azza akrg ni br 4 bln 3 mggu..

nak tanya..mcm mana myusukan guna sling..xreti la.. :P

MaMa AFiF said...

bestnya tengok baby menyusu kat mana2...saya ni epm...dugaan lebih hebat la nak susukan anak sume bergantung ngan pam

atanayuiman @ Jue said...

izyan >> insyallah.. awak pun pasti boleh.. awak kena try dulu kat rumah sebelum buat kat luar. sy dulu pun cam tu juga... belajar sesikit.. lama2 baby pun selesa dah..

yang penting kena pakai nursing bra dan nursing wear.. baru menjadi..

atanayuiman @ Jue said...

mama afif >> saya kagum dengan epm mum tau.. sebab caba sebenarran dan dugaan lagi hebat sebenarnya... sy percaya, even epm boleh berjaya, apatah lagi sy yg leh df.. mst boleh buat juga kan.. insyallah.. sy doakan epm mum pun boleh berjaya sehingga 2y..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...