Kawan-Kawan Saya

Wednesday, November 26, 2008

::: Isnin amik EL :::


ari isnin lepas..., aku amik EL sebab bw iman ke Hospital Pakar sebab ada appmnt ngn doc pakar... ini kes pasal tertelan najis mas lahir aritue la....

erm... mcm biasa kat sana amik no n wat pendaftaran... pastue timbang berat nyer... still 7kg lagi.. xnaik pun dr last week..
so, bila smp giliran masuk bilik jumpe doc...

ahaks!!! kena lec ckt ngn doc pasal berat badan iman nie.. 7KG!!! dikatakan nya agak berat but under control lagi..
so.., advise nyer... bg susu time dia nak ajer.. jgn ikutkan 2jam skali.. kena diet ckt la..
kalo obes.., kena strict diet nnt.. wah!!! takut nyer...

apa lagi doc advise ek..???
erm..., pastikan persekitaran bilik n umah bersih dr abuk2.. sebab iman nie ada potensi dpt asma, allergic n resdung berdasarkan family history...

one thing yg perlu igt smp bila2... adalah iman allergic pada ubat antibiotic pensilin..
so.., if kalo sakit jumpe mana2 doc kena bgtau yg iman allergic pada ubat pensilin...
nnt doc akan advise ubt yg lain laks...
kalo x.., nnt badannyer naik merah2.. kena igt nie tau...

last skali.., doc cdgkan nnt da masuk 7bulan amik supplement injection.. apa ek nama nyer prevena.. betul ker..?? kalo xsilap gitula namanya...
untuk lindungi dpd kena penyakit2 di mata, idung n telinga...
ia hanya boleh di buat di klinik swasta jer...
klinik kjaan xbuat...



muka iman sebelum gie spital..

lepas jumpe doc pakar...,kami ke berjaya times square sebab asben nak terminate digi broadband yg menyusahkan kami..
ahak!!! nyampah la.. ada charge tersembunyi rupanyer... x mcm celcom.. mmg FIX RM68 per month... so.., da setel tue.., kami ker berjaya hotels.. nak booked hotel kat bukit tinggi... nak pi holiday kat sana this week!!! so, untuk memudahkn kami.., kami terus booked untuk 2 org di COLMAR TROPICALE hotel....

slalu nengok kt tv jer.. kan dram2 byk berlakon kat sini..
nampak cantek jer.. org kata takder pape yg best pun kat situ..
tp.., ntah la.. aku nak gie gaks...
hehehe...


di hadapan pokok krismas yg beso..

di depan berjaya hotels & resort.. pas wat booking..


nie la hotel yg bakal kami duduki..

1 comment:

ai said...

wahhhh..dia pon nk gi holiday. pas raya haji nnt company akak ade wat famly day gi langkawi. Under berjaya gak..x sabar2 nk gi gedik2 kt sana.. hihihi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...