Kawan-Kawan Saya

Thursday, September 08, 2011

balik melaka tak sah kalau tak beli.............................


dah namanya pun balik melaka kan..? memang tak sah la kalau tak beli KUPANG!.. i like this..
suka sangat makan kupang. Kat KL nie memang susah benar la nak cari kupang. kalau ada pun yg dah siap kopek.. lain rasanya dengan yang fresh cam nie. kalau lalu melaka, memang banyak la sepanjang jalan tue ada org jual kupang. Time raya cam nie pun ada juga orang jual kupang tau. kalau sampai musim dia, lagilah berlambak orang jual.

selalu kalau balik sg besar, sepanjang jalan nampak org jual mentarang. nie balik melaka, orang jual kupang pulak. mentarang aku tak pandai makan. pernah makan sekali then terus tak berminat.. ekekekeke.. xtau la naper.. xleh nak telan.. dah alang2 sampai melaka tue, mak aku pun beli 4kilo. 2kilo untuk rumah ampang, dan 2 kilo lagi untuk aku.. gila aku makan kupang 2kilo.. ekekekeke.. haram maklum yea, my asben kurang sikit nak makan seafood nie sebab allergic kulit. hehe.. so, 2kilo tue untuk aku. dia makan sikit2 juga la sebab geram nengoknya.. xtahan dugaan kupang itu... lagi2 mmg nampak fresh giler..


kupang yang segar lagi fresh. dapat 2kg. separuh masak, separuh simpan peti untuk di masak esoknya pulak

Hari pertama masak kupang goreng cili.. abisss licin!

Hari ke-2 rebus tanpa air dulu dan kuarkan isinya pulak

Hari ke-2 masak sambal kupang pulak.. marveles! banyak sgt.. lebih bawa lik ampang sambung makan lagi.. hehe

makan bersama ikan bilis goreng kicap.. dapnya!

2 comments:

fazilzura said...

masa akak pi melaka pun nampak ramai jual kupang ...

akak x penah makan jue... nnt jue wat open house aci ler masak yek

mamaqaireen said...

mmmg sedap pun!!kupang masak sambal..perghhhhh..terangkat!hehee..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...