Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Wednesday, September 14, 2011

Cara mengatasi rambut gugur

ingat lagi tak pasal entry aku berkaitan rambut gugur dulu..? skang aku dah ada cara untuk mengatasinya.. alhamdulillah berhasil. asalnya mak aku suruh sapukan pokok alor vera. tapi disebabkan kemalasan dan tak berkesempatan, jadi aku cari syampu yang berasaskan alorvera jer.. aku ada beli syampu alorvera brand .... tapi tak berkesan pulak. pastu try cari yang lain. tetiba syampu yg tak berapa brand nie menjadi pulak... suka aku tau..!

Nama syampu tue FRANCH.. harganya aku dah lupa.. tapi murah jer. memang syampu nie berasakan alor vera dan ada 2jenis lgi kandungannya tapi aku lupa dah.. rambut aku yang dah botak skang dah terpacak tuimbuh dgn lajunya. dah lawan rambut izzul dah.. rambut izzul jer lum rumbuh2 lagi... camno nak wat..? sekarang tak perlu riso lagi. sebab keguguran yg berlaku tak seteruk dulu dah.. dulu, sehari 2genggan rambut aku gugur tau.. seminggu dah penuh plastik.. skang nie, seminggu baru segenggam.. suka aku... rambut kembali lebat semula. dulu ikat rambut 3kali pusing ikatan.. skang 2kali pun dah cukup.. 

inilah rupa syampu tue.. bau pun sedap juga tau..

kat belakang botol nie ada tulis kandungan syampu nie.

kalau sesiapa mengalami keguguran rambut yang teruk, boleh la cuba syampu nie. boleh di dapati di tesco, carefour dan giant. Farmasi aku tak sure.. tapi koramng leh try cari dulu..

3 comments:

nome said...

thanks jue for the info..akak pun ada masalah yg sama gak ngan jue....leh gi carik balik kang

tini`s collection said...

bagusnya syampu ni. kena cuba ni...lama dah dok cari syampu utk rambut gugur ni

armouris said...

lagi info tentang rambut gugur di SIHAT SELALU - Botak, Keguguran Rambut Masalah Keturunan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...