Kawan-Kawan Saya

Tuesday, September 27, 2011

update terkini misi menurunkan berat badan.. hehe

update dari SINI dan SINI

dah pun masuk 6bulan. so, adakah target yang ingin di capai berjaya..?? nampak gayanya tak capai pun.. Statik kat 61.7kg. Target nak jadi 60kg tak dapat. Tapi, xper.. misi tetap akan di teruskan.. bila capai target, akan di tambahkan lagi target.. Insyallah akn di usahakan ke arah itu.. no more diet ketat. simple diet untuyk ibu menyusu. Aku suka sebab menyusu badan nie banyak yang membantu untuk mencapai penurunan berat badan yang ideal. di samping tidak makan malam. ibu2 yang nak jaga badan, boleh la menyusu kan baby anda secara esklusif yea...

timbangan yang terkini 61.7kg sajo..

kalori pun dah banyak turun.. suka i tau!
ni jadual dari sebelum raya dan selepas raya. sebelum raya (puasa) banyak gak turun most 5kg.. after raya dapatrun 1kg jer.. hehehe.. sebab dah makan banyak kan? susah bebenor nak turun lagi.

perbezaan dari awal puasa hingga akhir puasa. puasa sangat membantu. tapi, after raya sempat ganti puasa jer.. puasa sunat tak sempat dah... huhu..! yang penting kalori pun turun tau!


ni selepas raya pulak. seminggu selepas raya, berat naik 200gm. Almaklumlah.. hari raya banyak makan + minum ais manis kan.. then, start puasa dalam 1minggu.. dapatlah turun 1kg selepas itu.. apa yang penting, kalori turun balik..

harap2 misi akan tercapai. Tak kisah la baper lama pun. hopefully before izzul setahun laa.. maintain xper, jangan naik udah la.. penat den menurunkan berat badan.. pastu naik balik.. tensen jadinya nnt. tak pasal2 scale kena campak tong sampah.. ekekeke...

6 comments:

nome said...

tahniah jue...sket je lagi...bagus2...teruskan usaha anda

silverlady said...

lame xjenguk sini...ok tu jue...mcm sy bf2 pun sy makan je semakan2nye...xde diet2

Ibu Fatin said...

tahniah la yer (bunyi jeles) haahaha
ai masih belum menurunkan badan
menaik ado

atanayuiman @ Jue said...

k.nome >> kadang2 yang last tue lah susah nak dapat kan.. huhuhu..!

atanayuiman @ Jue said...

silverlady >> betul2... susah nak diet kan..? sebab asalkan rasa lapar jerr.. alhamdulillah bf sgt membantu...

atanayuiman @ Jue said...

tinie >> hehehe.. xper, yg pasti ko memang dah nampak slim dah.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...