Kawan-Kawan Saya

Wednesday, September 28, 2011

bekalan untuk izzul

harini masuk hari ke-3 anta bekalan makanan untuk izzul. setakat nie, tengah rajin leh lah hari2 tukar menu. Babysitter dia kata, dia makan ok.. sonok tengok dia makan.. alhamdulillah.. takut gaks jadi mcm iman dulu yg susah nak telan makanan... setakat 3hari nie menu untuk izzul :
 
hari isnin - bubur nasi + carrot
hari selasa - bubur nasi + ikan bilis
hari rabu - bubur nasi + sawi

harap2 kerajinan aku nie berkekalan la ek..?? nanti leh la izzul makan makanan yang original homemade selalu.

bekalan untuk hari ini. bubur nasi + sawi di blend kan. 2 bekas. 1bekas untuk pagi (ayah dia akan bg makan dulu sebelum hantar). 1 bekas lagi untuk anta bs bekalan utk petang pulak.

paper pun, aku dah standby juga nestum nie jika ada hari tak berkesempatan ke nanti kan.. senang juga kalo dah ada yg instant nie. leh cover kalo tak sempat ke ataupun malas.. hehe

2 comments:

Imah Jaafar said...

jue..sama ngan akak..mcm tu jugak akak buat dl..lani nuhlan dan 9 bulan..akak buat mcm ni..masak nasi(moi) msiap2..simpan dalam freezer...then panaskan dlm mikrowave.then buat sup ikan + bayam or kentang,carrot ka..dll sayuq blh mkn.. dulu bt mcm jue buat kat iman..akak pluskan dengan kurma n kismis..blend skali..then campur oat skit...n minyak zaitun skit....sedappppppp... takppun...ikan bilis halus tu..yg putih..basuh2..then goreng dengan myk yg skit je.....then blend halusssss...bleh bagi asing bekas..masa nak makan..bbsitter campur je...sedapppppppppp

fazilzura said...

wahhh makin tembam ler izzul kan .. x per, semoga dia akan jd anak yg cergas & pintar nnt

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...