Kawan-Kawan Saya

Thursday, April 28, 2011

Target Is Target!


Yeaahh! Pas bersalin mestilah pasang target kan..??
Actually, bukan mudah nak capai target sebenarnya,.
But, kena usaha juga untuk diri sendiri dan juga untuk suami..
iyer tak..?
Selain kebaikan untuk kesihatan diri sendir juga.

Apa yang di targetnya?
U all tengoklah nie..
mesti leh agak apanya kan..??
.
.
.
.
.


 Alhamdulillah.. ini yang telah di capai sepanjang berpantang ni.

Tapi...

Cabaran akan bermula after abis pantang.. Jaga2 cik minah! masa tue lah berat badan leh naik secara mendadak.. kan...???

Disebabkan masih lagi BF anak, so target itu kena jalan slow2.. sebab..........
bf nie asalkan lapar jer kan?
i try to control makan but i tak mengamalkan diet yang ketat. Kena follow the rules sahaja.

Cara aku untuk mencapai target ini :
  1. Sentiasa memakai korset
  2. Sapu losyen mustajab
  3. Kurangkan makan nasi (jgn bertambah)
  4. Jangan makan malam (makan sebelum pukul 7)
  5. Minum air 8gelas sehari
  6. Banyakkan bergerak atau membuat aktiviti

Sebenarnya target belum cukup untuk capai kategori  "NORMAL"
But, sekurang2 dapat balik asal sebelum pregnant dah cukup baik bagi aku.. :-)

Gud luck for me!

7 comments:

fazilzura said...

banyakkan minum horlick tuk tenaga jue.. makan sayur ijau ..daging2 kene mkn jgk psl nak tmbah drh , susu kite kan dr darah ..rehat kene cukup , jgn stress2

atanayuiman @ Jue said...

k.zura >> betul2 tuee.. tang daging tu mmg betul lah.. jue makan daging, banyak susu laa.. hehe

fuadnis said...

hai..kitapn tgh bpantang gak nie..kitapn amalkan sebijik mcm yg jue buat..harap2 target kita tercapaila yee..:-)

atanayuiman @ Jue said...

fuadnis >> iyerke..? awak bape hari dah..? jue lagi 1week abis la pantang.. xsabar laks rasanya... semoga kita sama2 berjaya yeaa...

fuadnis said...

jue..nis dah 31 hari....hampir 2weeks lagila br abis pantang..huhu..nis bsalin 29 mac..beza 5 hari dgn anak jue..tp anak nis anak dara..hehe....

irma said...

insyaAllah mesti boleh punya....gud luck...

silverlady said...

samelah...br lepas abes pantang tp dah mkn mcm2...mmg susah maintain berat sbb sy ni kaki makan...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...