Kawan-Kawan Saya

Wednesday, April 13, 2011

Cara nak melentikkan bulu mata anak


Ingin bulu mata anak lentik mcm ostrich..?? ada rahsianya di sini.. hehe..
Petua nie aku dapat dari kawan aku sendiri yang mempunyai bulu mata lentik. Memang cantek sampai aku tertarik.. 

caranya :
Hanya sapukan susu ibu di mata anak setiap kali selepas menyusu.

Senang dan mudah kan? Original punya tau.. Kalah eja punya bulu mata.. hehehe...
Aku dah try buat dah.. cuma tak kerap lah buat memandangkan anak aku BOY kan..? kang nampak macam auw! pulak.. kalo baby girl, memang kerap aku buat..

 Ni aku dah try buat kat iman. Nampaklah juga bulu matanya yg pjg dan agak lentik sikit.
kalo ikut keturunan, mmg kami bulu mata pendek2 jerr...


Ni bulu mata izzul dlm masa 2week.. dah tumbuh dengan jayanya..

So, lepas nie u all try lah nak tau menjadi ker takkk... sapu jer susu ibu kat mata dia...
Mujarab gitu... :-)

5 comments:

nome said...

petua yg sgt bagus...bleh buat for 2nd baby nnt...petua bibik akak plak, bulu mata anak tu, haruslah digunting sebanyak 3 kali supaya yg tumbuh lebih lentik dan panjang...wallahualam..sharing is caring...insyAllah

Bunda Awwa said...

Nome...gunting habis ke sikit2? cuba nome bayangkan if gunting habis camner kita nak pejam mata? hehe sure kita x leh tdo...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

k.nome >> try nnt yeaaa.. Owwhh! mcm tue ekk..? yang nie tak pernah try lagi.. k.mi dah try ker? menjadi tak?

bunda >> aahh.. mula2 mst nampak tak cantek kan..? kot2 lama2 nnt cantek la tuee...

Fieza said...

Boleh try ni..tapi tak tahu lagi gender ni. Kalau gurl msti try petua ni

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

fieza >> utk boy pun leh gaks.. jue buat jer.. cuma tak kerap la... hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...