Kawan-Kawan Saya

Monday, July 05, 2010

Aku Kemalangan...!!~

Tarikh : 1 Julai 2010 (Khamis)
Masa : 5.50 ptg
Tempat Kejadian : Taman Dahlia

Morning semua. Story arini berkaitan aku kemalangan minggu lepas. Sesiapa yg dah tau, sedia maklum. Sesiapa yang belum tau, meh aku story mory about this.

Minggu lepas, aku balik keje macam biasa. Balik kali ni aku sangat2 excited sebab untuk pertama kali aku akan amik iman setiap petang sebab iman dah pun bertukar taska di sepang. Sepatutnya nak citer pasal iman tukar taska.. Takpe, aku dahulukan cite nie dulu yeaaa.. Masa kejadian, aku jadi penumpang dan adik ipar aku yang bawa kereta.

So, selepas amik iman, kitorang pun on the way nak balik. Mula2 ingat nak singgah pasar. Tapi tak jadi pula. Kitorang terus jalan balik jer. Masa dalam kereta, aku and iman dok gurau2 dgn diaa.. Tetiba, adik ipar aku menjerit... "eeehh! budaak..!" aku tersentap dan tetiba2 "gedeegaaanngg!" cermin pintu aku pecah dan berderai. 2org budak naik motor yang langgar keta kitorang.

kereta terus terbenti dan iman terus tersenyap. Aku dalam keadaan trpina2, tetiba rasakan sesuatu pada muka aku. Aku pegang darah!. Aku tgk side mirror. Aku nampak darah banyak. Aku ingatkan darah iman. Aku terus menjerit "Ya Allah, Anak aku" dan iman pun trkejut tgk muka aku dia pun turut nanges. Aku pegang2 iman.. Alhamdulillah bukan darah dia. Darah aku. Iman berhenti menangis. Dan terus menjerit2 kata "Allahh.. Allahh.."  

Budak yang langgar kitorng tue, terus bangun meminta maaf kat aku dan adik ipar aku. Ain, dah kebingungan. Terus marah budak2 tue. Main kuar simpang je. Dia tgk tapi taknak brhenti. Di pecutnya laju. 

Akhir sekali, settle kat balai. Tapi, kami tak buat report sebab bapa budak tue nak ganti semua. Alhamdulillah... Kalo tak terpaksa claim insurance. Sian ain, dah la nak kawin.. jadi benda alah nie.. Kadang2 kita dah berhati2 tapi, disebabkan org lain, kita juga yang kena. Budak yang langgar tu 16thn. Xde lesen lagi. Sorang tue anak polis.

 Nak tau teruk ke tak excident tue, tgklah gambar nie :

belakang tue lah simpang tempat kejadian. Apa yg rosak? cermin pintu pecah berderai, cermin depan pecah, pintu kemek, sisi kemek.

cermin pintu penumpang yang aku duduk pecah berderai

cermin depan. Aku ingat budak tu tercampak depan keta nie.

ni kesan  motor tue langgar.

Pape pun, alhamdulillah iman takde pape. Cuma iman kena mandi dgn serpihan cermin. Risau aku di buatnya. Sebab sekarang dia tgh demam. Sama ada demam terkejut or demam tukar taska. Maybe 2 in 1 agaknya.

Semasa kejadian, ada hamba Allah (jiran rupanya) telah membantu kami. Dia yang bawakan kami ke klinik dan balik ke rumah. Thank U to Iza and asben. :-)


p/s : di sebabkan excident nie, weekend aku hanya di rumah mak aku aje. Even ada beberapa majlis aku kena hadiri. Aku mohon maaf kepada Zulaikha (my best fren wedding), k.wana (izz besday) dan lea (2boy besday). sorry tauu.. next time aku dtg.. :-)

16 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

ya allah jue..seriau akak tgk..mujur x de yg teruk..nak wat cemana benda nak jd kan..tp tu la x puas hatikan kelalaian org lain..mangsanya kita..huhu..mintak dijauhkan la..

Mommy Prince said...

ya allah jue..sebak arin duk baca post nih.duk terbyg iman je ha..

nasib iman tak ape2.. agak teruk gak hentakan motor tu tgk pada kete. idup plak budak tu .. aduhaiii.. sian jue..

Semoga iman cepat sembuh yer.iman terkejut tu jue.

nasz said...

syukur la iman tak ape2. demam tu mungkin terkejut jugak tu..

budak2 zaman skrg ni mmg kurang sayang nyawa tau. ikut berani je, tak fikir bahaya

'NuReeN' said...

syukur 2 2 selamat... hope iman cepat sembuh dr demam & akak sembuh luka kat muka 2 k.. nureen yg pernah xciden pon dh serik mmg teruk sgt masa tu..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ibu mifzal >> btul tue.. kdg2 kita dah berhati2.. tapi di sebabkan org lain, kita kena.. takpela.. semuanya qada' dan qadar kan..

mommy prince >> teruk gak la sebab budak tue bawa laju. ain bawa slow je time tue sebab sebelum tue ada mcm bonggol sikit. kalo ain, laju mau terpelanting budak tueee..
Tq arin..

k. nasz >> budak2 baru dapat bawa motor. gitu la gamaknya.. sonok sakan. lagipun umah jue tue mmg dkat ara sek. budak2 mawa motor mmg byk pun... mmg tak pikir keselamatan tul dorang ni.

nureen >> tq dear.. alhamdulillah takde kemalangan jiwaa..

Yu'xan Lee said...

Ya allah jue, seriau zura tgk...,nasib baik la sume selamat yea....

@e_da said...

terkejut tengok muka awak .. kesiannya nasib baik tak masuk mata... sukur semuanya dah ok...syukur iman selamat.. rasanya iman demam terkejut tu...

Dayah said...

syukur Iman selamat...accident kdg2 bukan sbb kita cuai, org lain tapi dah kata nak kena kat kita...tak leh lari..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

yu'xan lee >> zura, nnt nak dtg umah jue ati2 la ekk..?? bahaya sikit sebab budak2 naik motor lalu lalang kat sini..

e_da >> itulahhh.. kesan dari kena serpihan ceermin.. mujur tak kena iman. alhamdulillah tak masuk mata juga dan anggota lain semua Ok..

k.dayah >>aah.. betul2. sebabkan org lain kita pun leh jadi mangsa kan...

alfa juliet said...

ngeri tgk muka jue..nasib baik iman ok...

wawa_addien said...

Ya Allah..teruk nyer jue!!! ngeri akak tgk..but syukur sgt2 sbb iman x ape2 kan. cuma akak risau kot2 dia trauma je..ape pun, akak doakan jue n iman cpt2 sembuh

nome said...

ya Allah....syukur iman xde apa2...cian tol jue, adik jue ngan iman sbb melalui pengalaman2 nih....risau gak iman demam, mgkn sbb dia trauma psl darah kat muka jue kot...semoga iman cepat2 sembuh2...begitu jugak ngan jue...lekas2 sembuh yer...

mamashasha said...

ya allah...sian kat korang...mujur iman takde pape....jue pas ni ni wat doa selamat ye...pas satu satu yg menimpa....harap iman cepat sembuh....

alyyani said...

ni lah dia malang takde bau. kadang elok je kita drive, dtg la benda lain nak jadi cerita. syukur sangat jue tak serious dan paling syukur iman tak apa2. cuma demam sikit kan dek terkejut. dia yg kecik terkejut, kita yg besar ni lagi la kan. ish... cepat sembuh ye..

fiza said...

Hmm betul kata jue kdang2 kita dah berhati-hati tapi kalu orang lain yang menyebabkan kemalangan tue susah nak cakap la. Macam skang ni bnayk kemlangan maut bukan sebab salah simati tapi kecuaian org lain.. Malang tak berbau kan. Moga jue cepat sembuh k

A.I said...

Ya Allah! syukur Alhamddullilah, selamat kowang sume..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...