Kawan-Kawan Saya

Tuesday, July 06, 2010

Iman bertukar Taska

Mulai 1 Julai 2010 iman dah pun bertukar taska kat area rumah baru aku jer. So, senang sikit lah.. Tiap2 petang aku leh amik dia. Dan ayah dia pun leh sampai umah awal. Kalo tak, malam baru sampai  rumah. Ayahnya kata letih la ari2 balik lewat malam.. So, ayahnya la yang carikan taska baru untuk iman. Dan aku follow je mana dia nak letakkan iman.

1st day iman kat taska baru.. Mula2 masa aku ikut pi anta dan register, nampak dia OK dan sonok je. Then, selepas register iman ikut ayah dia anta aku. So, pas anta aku baru ayah dia anta iman ke taska. Dalam tghari tu, asben aku kol kata iman nanges masa anta taska. aduhaaii... sian pulak dgr. Iman nie nanges dah la kuat. mesti balik kang serak suara dia..
So, petang tue (sebelum kejadian kemalangan) aku amik iman. Alaaahaaaii.! cian tgk dia. Dari dalam rumah dia dah hulur2 tangan nak balik. Dia kata "jom balik" dengan suara yang serak2 basah tue. Sure nanges tak ingat sampai takde suara daaa... Biasala tue, 1st day mesti nanges sebab tak biasa dgn taska baru. Iyerla sejak 2m dah duduk ngn babysitter yg sama.. so, bila pindah mesti nanges. Mesti dia igt kena tinggalkan ibu ayah kannn...

so, esoknya iman demam. tak sure demam sebab tukar taska or sebab xcident or 2-2 sekali. Sian pulak diaa.. Sampai semalam dia demam. Malam tadi pun panas. Dah masuk ubat bontot pun.. Arini camne ekkk..? asben aku surug cuti lagi. sebab badan dia masih panas lagi... tapi MC aku minta sehari je. Kalo ku tahu, minta 2 hari... ermmm..??? tahun ni mmg aku banyak MC. Kalo aku keje swasta, sure dah kena buang keje!

Gambar sebelum di hantar ke taska :

gambar hepi jer dgn berkaca mata 

siap leh posing lagi... MOOD OK!

senyum sngih bila suruh senyum..

inilah dia taska baru Iman.



5 comments:

fiza said...

Ni first time ke Jue hantar iman pegi taska. Maksud fiza sebelum ni iman duduk ngan baby sitter ke..Fiza plan nak hantar syakil pg taska gak tapi hubby kata tunggu dia pandai cakap betul2 dulu..

alyyani said...

JUE, NIA SAMPAI SKRG KALAU HANTAR BERMUKA JEBIK, MASA MEMULA HANTAR LEPAS ABIS PANTANG ARITU MCM IMAN GAK. RASA NYE SEHARIAN DIA NANGIS SAMPAI BENGKAK2 MATA, SERAK SUARA. TAKPE, LAMA2 SURE IMAN SERONOK. RAMAI KAWAN KAN? IMAN DEMAM LAGI EH, CEPAT SEMBUH YE, JGN MISS MAMAM UBAT :)

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alyyani >> itulah.. sian tgk dia.. masa amik tue, dah macam dlm penjara sebab dari jauh dah hulur tangan nak kuar.. aduuu haaii.. hopefully dia cepat serasi.. siann dgr suara dia yg serak2 basah tue... harini dah sihat sikit daa.. rasanya jue dah leh gi kj..

suhida said...

dah pandai posing dah iman pki spek hitam.hehehhe..
mm..tu la.klu na pindahkan taska,mmg k.su pun risaukan yg itu.takut anak2 menangis tak biasa.kesian kat dia.segan gak kat taska,anak menangis stu hari.k.su pun mcm ada rasa2 nak pindah taska gak ni.

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

k.su >> mmg suka nak pakai cemin mata tueee.. hehe.. layanbkan jer laaa. betullah.. kita laks rasa sayup jee.. arini amik dia, OK. tak nanges daa.. alhamdulillah iman senag biasakan diri.. lagipun pagi2 dah nasihat ngn dia.. nasib dia paham...

p/s : kak, nape nak tukar taska?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...