Kawan-Kawan Saya

Thursday, December 06, 2012

Wardrobe @ Almari Ikea.

Lastly, dapat juga cari wardrobe anak yang di inginkan. Aritu ada pic yang myvi bertukar jadi hilux kan? Ni kisah membeli almari anak sebenarnya. Di sebabkan almari kat rumah ada satu je sebelum nie, semuanya kongsi bersama. Jadi, we all decide nak cari wardrobe anak. Target pertama mmg nak cari kat ikea dulu sebab pikirkan barang ikea kalau rosak boleh cari spare part dia kat situ juga dan senang sebab boleh pasang sendiri tak perlu nak caj penghantaran lagi... Mula2 sampai ikea pergi area yang choose and design.. selepas di buat quotation, alamak!! Melebihi bajet la pulak kan... then, jalan2 sampai area kids.. ternampak satu wardrboe yang harga RM230 jer.. sangat nice dan menepati ciri2 yang kami nak.. sekali harga tu tak de pintu. Bila di tanya dengan staff kat situ.. nak tambah pintu boleh. Pilih je pintu mana yang nak. Cuma tambah RM130 jer. Ok! Lepas di kira2 on budjet sgt2.. Terus amik 2set.. senang sorang satu... takde la baju bercampur aduk nnt kan.. 


Penuh troli masa nie.. jam tu harga rm2.50 jer satu. 


In progress..


Setelah di siap pasang. Inilah bentuknya... putih untuk izzul, hijau untuk iman.. sayang takde warna biru.. itu yg amik putih juga. 

Apa yang ada isi dalamnya?


Yang ni.. hok dalam wardrobe iman. Ada hang and 3 basket.... 


Yang ni izzul punya. Pattern tetap sama. Colour sahaja yang lain....


If sesiapa nak beli, boleh cari kat ikea. Kalau tak silap namanya Androbe. Harga keseluruhan untuk satu wardrobe RM230 (wardrobe) + RM130 (pintu) = RM360...

12 comments:

zailamohamad said...

tapi harga tu termasuk tray x?? rasanya tray pakaian tu kira harga lain kan??

zaila memang nak cari almari pon untuk budak2 ni tp hrtu kes xmuat keretalah kansel beli..huhuhu

Iela Fazielah said...

smartla.. berkenan jugak..tp xde tempat nak letak...sbb almari lama masih boleh pakai..

Allene said...

bukan almari ikea mahal ker dear? huhuhu... teringin gak... almari biasa pun tak mampu beli lg...

atanayuiman @ Jue said...

zailamohammad 》 ni in package.. siap sekali ngn basket dia... cuma pintu jer harga lain... nnt zaila amik kertas yg dah siap tulis untuk 1set ni.. pastu minta staff tu tambah kan 1set pintu jer..

atanayuiman @ Jue said...

kak iela 》 nnt2 rasa na beli, leh la beli je kat ikea sebab kalau rosak ke nak cari spare part ke senang sikit kak.. kan.

atanayuiman @ Jue said...

kak iela 》 nnt2 rasa na beli, leh la beli je kat ikea sebab kalau rosak ke nak cari spare part ke senang sikit kak.. kan.

atanayuiman @ Jue said...

allene 》 kena pandai tengok. ada yg reasonable dan ada yang mahal.. kena cari yg mana kemampuan kita la juga kan... tu yang terjumpa tengok on budget lehbla grab... setakat ni, semua brg ikea berpuas hati la even ada yg mahal.

adianiez AIDA said...

suka kat almari zirafah tu. sib baik bilik anak2 kecik. if besar, da beli dah satu...

@lfidah @dim said...

cantiklah almari tue.kenangkan ikea jauh.kalo dekat mahu jgk terjah.

shark said...

pada saya smart..kemas dan kecik..
tak makn ruang :)
bole nak pi intai ikea pasni...
tapi kan..;p hehe
saya x suke pi ikea hahahahh..;p
nape tah..

nasz said...

bila tengok almari ni, teringin pulak nak beli untuk inshe n amil

Nor Hidayah Binti Baharudin said...

Yg almari zirafah bli ktne ek..comel sgt2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...