Kawan-Kawan Saya

Friday, November 12, 2010

Looking For 2nd breastpump


Sekarang aku sedang survey untuk mencari 2nd breastpump. 1st breastpump Spectra 3 masih ok lagi dan boleh di gunakan. Spectra3 mmg the best dan aku suka sgt.. But, aku perlukan 2nd breastpump yang flexible untuk kemana2. 2nd baby aku nak breastfeed sebaik mungkin.. Insyallah.. doakan impian aku berjaya yea kawan2...

Sebab utama aku memerlukan 2nd breastpump (BP):
  • aku memerlukan BP yang elterick + battery operated
  • Lebih kecil dan flexible
  • BP nie untuk aku tinggalkan di opis. So, aku tak perlu bawa ulang-alik opis ke umah.
  • memberi semangat untuk bF anak nnt... :-)
So, aku berkenan pada brand Medela sebab nampak lebih kecil dan mudah di bawa kemana2... Dan aku pun dah survey specifications nya. Sesiapa tgh survey2 BP nie, aku paste kan kat sini :

spesifikasi dan types untuk Medela Breastpump

Yang ini antara senarai pilihan yang mungkin menjadi pilihan ku :


This small electric breastpump offers optimal comfort for expressing breastmilk at home or on the go. Ideal fort short-term and occasional use.
  • Easy to assemble, use and clean
  • Gentle and efficient expression
  • Full range adjustable vacuum
  • Electric or battery-powered
  • The Mini Electric was rated the best battery breastpump by a number of baby magazines.

 

This compact breastpump provides the convenience of double pumping. Ideal for expressing breastmilk occasionally when at home or on the go.
  • Single or double pumping
  • Full range adjustable vacuum
  • Gentle and efficient expression
  • Electric or battery use




The only single electric personal use pump with breakthrough 2-Phase Expression Technology for maximum milk flow. First researched and developed for hospital breastpumps, 2-Phase Expression is an advanced pumping pattern that mimics a baby's natural nursing rhythm by pumping in two distinct modes.

Stimulation mode: To simulate your baby's initial rapid sucking to start your milk flowing
Expression mode: To simulate your baby's slower deeper sucks to express your milk gently and efficiently.
  • Swing is designed for Moms On the Go!
  • One touch let down button designed for faster milk flow
  • Convenient, easily fits into a purse or briefcase
  • Efficient, adjustable speed and vacuum
  • Comfortable, come with SoftFit Breastshield
  • Mobile, use on a laptop, belt clip or shoulder/neck strap
Dan sesiapa nak tgk brand Spectra dan Ameda, aku pastekan kat sini :


Spectra3 akan di hantar servis sebelum aku deliver nnt... Sebab lama dah tak gunakannya after iman dulu.. Insyallah akan di gunaka masa dlm pantang nnt...


p/s : Tq yang sudi viewing my blog. Alhamndulillah dgn rezeki nuffnang akan ku gunakan untuk beli breastpump nie... 

source : http://www.littlewhiz.com/ and google

2 comments:

Mummy Zara Sofea said...

sy pun nkbli medela mini-e tu, nkbli yg lain, mahal sgat..huhu..

tp ble tgk, bunyi die kuat sgat..mcam mesin potong rumput lak..tu xjd bli..
tp rmai kate elok..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mummy >> owwhh iyer ke..? sebab ramai yg suggest amik mini letrik nie.. sebab flexible... tak sangka bunyinya kuat pulak.. nnt sy pun nak test nengok dulu sebelum beli.. thank u for ur info.. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...