Kawan-Kawan Saya

Friday, November 05, 2010

Review Filem Lagenda Budak Setan


Aku suka cerita ini.. Sangat Suka.. Dulu nak tgk wayang citer nie, amatlah susah nak ajak asben aku.. Mcam2 alasan di berikan. But, akhirnya dia ikut juga tgk citer nie. Dalam tak percaya, abis nengok filem nie, asben aku kata kita tgk lagi tak,...?? hahaha.. seee.. kan best citer nie.. Serius, 3x kali aku nengok, 3x aku menangis ok..!!
Sangat2 menjiwai watak lah aku nieh.. hehehe,.. adakah gara watak "AYU" yang kebetulan sama dgn nama manja aku..???
erm.. maybe sebab jalan ceritanya kot yang membuat2 hati aku terusik. memang terusik jiwa seorang girlfriend, isteri dan ibu...

Antara babak2 yang membuatkan aku menitiskan airmata :
  • Watak Ayu apabila di pukul oleh Azmi (Que haidar) yang sangat baran kerana marahkan ayu yang asyik teringatkan kasyah.
  • Saat Ayu nak melahirkan anaknya dengan menggunakan kaedah vacuum. (adakah sebab aku teringatkan saat2 aku nak melahirkan iman dulu..??)
  • Dan saat paling klimaks bila Ayu dah disahkan meninggal. Sedihnya bila si kasyah bawa anaknya bertemu ayu yang dah pun terbujur kaku.. :-( (pada saat nie lah asben aku dah bergenangkan airmata.. adakah mungkin dia terbayangkan aku..?) hehe..
saat yang tak berapa sgt nak best bila AYu bertukar wajah,.. 
Dan jangan tak sangka.. kami dah pun mendapatkan DVD LBS nie.. Asben aku yang beli rupanya. Katanya citer best.. Now, selalu lah juga kami nengok citer nie.. Di samping lagu nya yang sangat BEST dan meruntum jiwa ku...
Kepada u all, silalah tgk citer nie dgn menghayatinya yeaa...


3 comments:

alfa juliet said...

eh dah kuar ek?? lepas tukar muka tu sapa pelaonnya jue? tertarik nak beli sbb jue kata pasal beranak vaccumm, sbb dulu sy pun vaccumm gak..hehe interprame diri sendiri..motif?

Wafaa said...

saya tengok ni masa 1st day dia tayang :p

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alfa >> aahh.. kuar da.. muka tu tukar pelakon baru. Syikin namanya. sama la kita kalo guna kaedah vacuum.. hehe

wafaa >> waahh..! laju gie nengok.. best kan citer nya.. i like..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...