Kawan-Kawan Saya

Sunday, August 21, 2011

Pernah tak u all berbuka dlm kelam kabut

Pernah tak u all berbuka dlm kelam kabut?

Perkara ini berlaku ada aku hari ini. Huru hara kejap. Starting sbb arini kami beroperasi mengemas umah, memasang langsir, mengemop dan sbgnya. So, berbuka arini asben nak mkn nasi goreng. Mudah dan senang katanya sbb msg2 dah penat kan? So, aku start masak kol 6ptg la. Dlm tgh2 msk, si iman nak mandi kolam, si izzul tgh tdo tbgn tekejut. Asben pula tgh pasang semula penyakut lngsir yg tcabut tu.. Aduhai! Kehulur kehilir kami tgkkan sorang2 budak ni.

Dlm kelam kabut sempat juga aku buat roti john. Hehe jiran sblh bg lauk, dan kebetulan aku ada wat cucur lemak manis utk iman. Leh wat sbg blsn juga. Nak bg roti john xcukup pulak.

Dlm bape minit nak azan, tetiba nak wat pattaya. So, jadilah nasi goreng pattaya. Bila dah azan, nak minum. Masyallah! Aku lupa wat air pulak. Nasib ada soya ros sbg penyelamat. Ok la tu. Plg xthn baru nak mkn cucur, sekali tgk pinggan dah abis da.. Dasat tul budak sorang ni. Sabau je la..

Dan inilah menu berbuka kami ari ini. Nasi goreng pattaya dan roti john.

4 comments:

nome said...

penah happen kat akak byk kali dik...last minute preparation utk berbuka...bukan setakat kelam kabut dah...dah termasuk dlm huru hara gak la...ekeke..tp tu la pengalaman kita as a mother dan wife kan? dulu mak2 kita yg sibuk siapkan makanan berbuka, now turn kita lak...

atanayuiman @ Jue said...

k.nome >> betul2...tak menang tangan jadinya kan..? kejap ke sana, kejap ke sini.. kdg2 makanan yg kita masak pun xrupa makanan dah.. hehe..tyapi, memang berbaloi la sebab semuanya kita leh buatkan? even dlm keadaan kelam kabut pun..

fazilzura said...

wat maso ni xpenah lg psl weols berbuka kt surau, tp terlepas sahur penah lew.. huhuhuhu ..gara2 balik kul 2am jln2 kt danau kota down town

atanayuiman @ Jue said...

k.zura >> jue xpenah berbuka kat surau.. semuanya kat rumah..lagipun hari biasa mak jue yang masak. hehe..itulah yg terjadi pada hari ahad lepas.. tak done nak kemana pun kak.. sebab memikirkan jarang lik sepang kan.. itu jerla masa yang ada...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...