Kawan-Kawan Saya

Tuesday, August 23, 2011

nak tanya laa.. u all ada petua tak kalo...

nak tanya laaa.. u all ada tak petua or cara untuk hilangkan parut kesan cakaran di muka anak? sebab ada satu kesan cakaran kat muka dia yang tak hilang2 lagi la.. camne nak buat ekk..?? cuba u all tengok ni :


nampak tak ada satu line putih kat situ..? dah lama dah ada..
x ilang2 juga laa.. xtau nak wat cam no dah nie..
any idea?
 
ingat lagi entry lepas ni tak?
kes kesan cakaran di kepalanya tue..

inilah cakaran asal yang diterimanya... ingatkan leh hilang parutnya tue.. sekali tak ilang pulak..
akak ipar kata tak ilang.. sebab kat anak dia pun ada sampai anak dia dah besar 4thn skang nie...
huhuhuhu.....




7 comments:

fuadnis said...

baby nis lg teruk...sbb die suke cakar2 muka..pantang lambt potong kuku die abis satu muka die cakar..mmg buruk la mula2 tu...tapi nis ni suka sapu muka die dgn krim hazeline snow yg kepalanya kuning tu..mmg cepat parut luka tu kering n terus hilang..pengasuh pn tkejut sbb parut luka die cepat sembuh...tapi kalau dah kes cam izzul ni nis tak pastila masih bkesan ke tak...cube jelaa...:-) takpun guna bio oil??

atanayuiman @ Jue said...

fuadnis >> oo.. pas kena cakaran tue terus sapu ek..? itulah.. masa tuejue igt parut tue akan hilang.. nie dah masuk 5bulan xilang2 lagi... riso la pulak.. kena cuba cari anis nie. btw, tq for the info :-)

fazilzura said...

ya ampun ... siap dh ado cakor lg tu ye... biasak le kato boboy kan ...

sebijik muke jue ler hihihihi..

emmm rs nye nnt dia ilang je sdiri jue, psl baby selalu bertukor kulit

Arin Mansor said...

Jue- anak arin aritu operate appendics. arin sapukan mederma. then g check up surgeon tu pun bg mederma tuk hilangkan parut. alhamdulillah. sapu hari2 skang dah nampak mcm nk hilang skit2.cubelah.kat pharmacy and klinik ada jual.

Hamsah Amer said...

cer guna dermatix insyahallah,pudar lah tou parut

Ruhaida Ruslan said...

Klau ank cakar kucing kt muka,leh pkai mederma kee..atau ada cara lain nk rawat

Ruhaida Ruslan said...

Klau ank cakar kucing kt muka,leh pkai mederma kee..atau ada cara lain nk rawat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...