Kawan-Kawan Saya

Friday, August 19, 2011

check list nak raya.


Dalam tak sedar, dah masuk separuh ramadan rupanya kita kan? puasa tahun nie, aku rasa cepat betul masa berlalu la. macam sekali lalu jer. sedang terpikir2, bilalah ada masa untuk mengemas rumah aku sendiri di sepang nie. Sebab this week akan balik sg besar, next kat umah mak aku pulak. Maybe nak mengemas rumah dan membuat kuih raya juga. nampak gayanya macam lepas raya jer dapat mengemas rumah niee.. huhuhu..! Now, mmg aku berulang alik keje dari ampang jer..

Dalam dah separuh ramadan nie, alhamdulillah serba sedikit persiapan dah buat. Tahun nie, sambutan raya biasa2 jer kot.. sebab memerlukan bajet yang besar untuk ke lain.. huhuhu.! Janji meriah kan?
Antara check list yang di siapkan untuk raya kali ini :
  • Baju Melayu suami - done
  • baju melayu iman - done
  • baju melayu izzul - 2psg (1 hadiah dari nenek su dia) - done
  • baju raya daku - 4psg - done
  • baju kasual asben - 2psg - done
  • baju kasual iman - 4psg - done
  • baju kasual izzul - 4psg - done
  • kasut raya aku - sepasang (aku sorang jer ada kasut baru) - done
  • kuih raya - beli 4jenis jer kot - not yet
  • kerepek raya - not yet
  • tayar kereta - not yet
  • roadtax - not yet (after raya)
  •  duit raya - done
  •  duit tol dan minyak - - done
    Rasanya itu sahaja bajet untuk raya tahun ini. Bajet persiapan raya untuk rumah sendiri NAN ADO sebab last year dah banyak pulun ke sana. so, kali nie pakai apa yang ado sahaja... Maybe next year baru ada rasanya...

 mesti meriah bila sambut raya dengan merek2 ini..
kita juumpa raya ke3 nanti yeaaa..
tahun nie masing2 beraya di rumah mentua. Raya ke3 baru dapat kumpul bersama di rumah mak sendiri.. :-)
Best! tahun nie den dapat cuti lama sikit.. hehe..

2 comments:

fazilzura said...

fuh jue, siap check list tu ..

ahkak nye bj ghayer pakai yg time adik ipor kawin .. tp bj raya dlm 4-5 pasang jgk lew.. hihihihih

nome said...

mak aiii!!! panjangnya list raya...sure happening time raya nnt!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...