Kawan-Kawan Saya

Thursday, June 09, 2011

EBM ku adalah penyelamat..


tetiba teringat cerita "ANA NAK SUSU" lakonan eman manan. Kisah seorang bapa mencari susu anaknya. pelbagai rintangan yang dihadapinya untuk mendapatkan susu anaknya yang dah kehabisan.

Alkisahnya, aku sekarang berada di kg mak mertua sempena cuti sekolah nie. Dalam tak sedar, susu iman dah nak abis. So, ingatkan arini nak kuar beli tapi tak sempat. Almaklumlah, kg mak mertua nie jauh ke dalam dari pekan. nak lari2 kejap tue tak dapat lah ek. Lagipun arini nak balik dah. 

tetiba asben aku bagi satu idea yang tak di jangka oleh akal ku.. "apakata bagi susu perahan ayu tue. agak2 nak tak dia" kebetulan memang aku buat stok pun. "cuba lah bagi. kot2 nak, settle masalah". Tapi jangan tunjuk depan dia. sebab dia tau susu dia kat mana. " susu ibu baby punya" kata iman. nanti tau dia, mst tak mau...

susu EBM ku yang dah sedia untuk bagi iman minum


relax jer dia minum tanpa perasaan syak wasangka.. ekekeke...


tak sangka.. abisss tuee. alhamdulillah.. merasa semula iman susu ibunya.. hehe

Nasiblah ada susu EBM ku sebagai penyelamat keadaan. Tak payah bersusah payah abiskan minyak nak kuar ke pekan yang jauh tue. so, 2hari nie iman minum susuku.. ekekeke.. 

6 comments:

fazilzura said...

chayok Iman .. mmg rezeki iman le tu .. besh dia dpt rs susu ibu nye lg

Fieza said...

Kadang2 kan jue budak ni even nampak cerdik tapi leh gak tertipu kan ha..ha..lebih berkahsiat susu ibu

atanayuiman @ Jue said...

k.zura >> itulah.. Allah itu kan maha adil.. tak sangka, kali nie mau pula susu ibunya nie.. aritu bg xnak2... senang sikit kita.. xder la rushing nak cari kedai.

atanayuiman @ Jue said...

fieza >> betul2... kira cerdik juga la nie.. sebab xnak susahkan ibu ayah dia.. hehe

r|nA @ ja|j|na said...

rina pon ade terpikir care ni jugak..sbb nak bawak EBM dari tgg-penang tu macam masalah aje..igt nak kasi echa, tp tataulah echa nak ke tak?

atanayuiman @ Jue said...

rina >> try la bg.. tapi, jgn tunjuk depan dia.. kalo dia nampak, mst xnak kot... all the best..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...