Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Friday, June 10, 2011

Jadual Penyusuan


Tinggal seminggu lebih jer nak masuk keje nie.
Tapi, aku belum lagi buat jadual penyusuan untuk izzul.
Sungguh malas okeh!
lagi senang df sajerr.. nak gie panaskan susu, nak pegangkan botol susunya.
pastu nak sendawakannya sampai betul2 sendawa... banyak betul keje.
itu yang wat kan aku malas nak train dia pakai botol.
botol susu pun aku xcari lagi.. kekekeke..
botol apo nak pakai niee..? dah try tommie tippie abg dia..
xmau! DR. brown pun kejap2 tolak.
Spectra punya botol..  boleh la.. tapi, mula2 hisap di tolaknya..
jenguh nak menunggu... last2, abis susu, sambung df pulak.
aduuuhaiii..! problem gaks nieee..baru sekali dua cuba.. tapi lum train lagi..

tapi, aku dah SAVE jadual penyusuan untuk train anak berbotol sebelum masuk keje.
Rasanya minggu depan nie jer la aku ada masa untuk train dia...
cepat betul masa berlalu.. nak masuk keje dah...


Jadual yang boleh di praktikkan..


Aku nak beli botol nie, tapi takut dia xnak pulak..
hopefully ok la.. beli yang kecik dulu la..
kasi try..

 1st year breastflow.. Agak2 ok x..? yg ni anti colic kalo xsilap. suka tgk design nya.



tapi, ramai yg suggest amik MAM jer.. ramai yang berjaya guna botol nie.
Oh pink! I like PINK COLOUR.. hehe




5 comments:

nurul said...

salam...kak jue nk bg pendapat sikitla..erm botol first year tu saya pernah guna tuk baby dulu n bagusla sgt coz baby x akan tersedak coz botol tu akan kuar susu biler baby hisap..kalo x hisap x akan kuar...botol tu ada 1 lg lapisan yg menghalang susu dari menitik keluar...bagus,tryla...

nurul said...

salam...kak jue nk bg pendapat sikitla..erm botol first year tu saya pernah guna tuk baby dulu n bagusla sgt coz baby x akan tersedak coz botol tu akan kuar susu biler baby hisap..kalo x hisap x akan kuar...botol tu ada 1 lg lapisan yg menghalang susu dari menitik keluar...bagus,tryla...

mai a.k.a ibu leya n laila said...

salam jue.. jenuh kan tukar2 botol n puting.. try n error.. pas nie cer try puting jenama NUK.. dia lebih kurang cam nipple ibu.. alhamdulillah mase train n smpai sekarang laila masih guna puting NUK.. ;)

atanayuiman @ Jue said...

nurul >> thanks nurul tinggalkan komen. Itulah.. jue baca sama mcm yg nurul ckp.. sebab skang nie riso kalo anta kat pengasuh.. banyak kes tersedak susu kan.. then, kalau leh nak cari yg anti cokic juga.. harap2 izzul nak la ngn botol nie

atanayuiman @ Jue said...

k. mai >> itulah.. nasib jue xbeli pape botol lagi.. try mana yg ada jer dulu.. izzul ok nak minum pakai botol, tapi cam tak puas.. cari b juga la dia.. camne nak buat ek..?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...