Kawan-Kawan Saya

Tuesday, June 07, 2011

My Testimonial - selepas ber"SHAKLEE"


Dalam 3-4 hari nie, aku dah pun mengambil suplement untuk membantu dalam bab penyusuan. Tak lama lagi aku nak masuk keje (2minggu lg). So, aku memerlukan supplement supaya dapat support aku dlm proses breastfeeding ini. Bila dah masuk KIM, ramai yang suggest ambil SHAKLEE. Jadi, aku pun nak mencuba lah bagaimana set ini dapat membantu. Aku beli set trial dahulu RM80 shj. boleh tahan untuk 1bulan.

Lately, bila cik P dah dtg, pengeluaran susu agak menganggu sedikit. Agak kecewa juga lah. Tapi, aku tak perlu stress. Aku perlu mencari jalan penyelesaiannya supaya boleh meneruskan bf izzul. Sebelum cik P dtg, sekali pump aku leh dapat 7-8oz. kdg2 mencecah 10oz. But, sekarang hanya dpt 3-4oz shj. paling tinggi 5oz. bila hasilnya merundum, haruslah perasaan kecewa itu ada kan..? so, bagaimana set shaklee membantu?

Jom tengok bagaimana selepas mengambil shaklee.

Inilah jumlah hasil susu aku after cik P datang. tapi, ini hasil sebelum aku ambil shaklee.

Di bawah nie, hasil selepas mengambil shaklee.

hari pertama

Hari kedua

hari ketiga

Nampak kan perbezaannya? Alhamdulillah. ada peningkatan dari sebelum ke selepas. Baru boleh tersenyum semula.. :-) Mula2 dpt ubat shaklee nie, aku dah termenung sekejap. Mak aikk! besarnya ubat. Baunya kuat pulak tue. leh ke aku telan nie..? takut juga tak tertelan sebab aku pernah terkena dulu. masa preggy iman. konon2 nak makan fish oil la sbg suplement. sekali, 1minggu terasa lagi kat tekak. terus aku xmakan. Nasiblah shaklee nie aku leh telan...

inilah rupa set shaklee nie. ubatnya besar2 belaka.

alfafa ini lah yang membantu perbanyakkan susu dan memekatkan susu.

Actually, set shaklee nie bukan shj untuk memperbanyakkan susu tapi sebagai vitamin memberi tenaga untuk para2 ibu yang menyusukan anak. Hopefully, xmenaikkan berat badan lah.. hehehe


6 comments:

nome said...

syabas! mmg tabik la kat jue...mmg jue bersemangat nak bf izzul...suci tol niat jue tuh...at least jue ada usaha nak tambahkan susu jue...bagus...nnt boleh akak mintak pendapat jue

Leen Die said...

takper slow2 jue..leen tak beli lagi set shaklee nie..juee beli kat mana?memang menarik coz tak lama lagi bulan puasa so kenalah ada supplement utk badan kan..

Farrah Hasna said...

byknye dpt susu..tahniah!

mamaqaireen said...

Alhamdulillah,soronok dilla tgk..tips esklusif bf yg dilla bagi tu rahsia tau..sesiapa yg beli dkt dilla je dilla bagi ^_^

atanayuiman @ Jue said...

nome >> alhamdulillah.. dulu iman takat6m shj.. so, kali nie hopefully sekurang2nya 1y.. dpt 2y, syukur alhamdulillah.. insyallah bantu mana yang boleh.. :-)

leen >> aahh.. slow2 lama2 jadi banyak juga kan.. ada 2week lg nak masuk keje.. pastu sambung puasa juga.. harap2 leh la bantu puasa juga nnt.. leen try la shaklee.. kot2 sesuai kan.. jue beli ngn mamaqaireen @ dilla jalil (fb).

farrah >> tq farrah.. :-) alhamdulillah...

mamaqaireen >> thanks dilla.. perkenalkan jue dengan shaklee nie. alhamdulillah ada peningkatan dari sebelum.. hopefully, shaklee nie leh membantu berterusan.. insyallah... dgn tips yang ada boleh membantu.. :-)

Momma Mia said...

Alhamdulillah memang berbaloi2 kan...
Teruskan usaha!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...