Kawan-Kawan Saya

Friday, February 18, 2011

me @ Check Up HUKM 36week


This week aku masuk 36week..? 9 bulan sudah.. so, dah masuk minggu2 menanti kelahiran... berdegup2 pulak jantung nie.. Hanya tinggal 1 bulan jer lagi.. Tak lama lagi masuk bulan 3 daa.....

Semalam check up kat HUKM adalah yang terakhir. Lepas nie xder check up dah..! Dah kuar tanda nak bersalin, terus jer ke spital... Seperti biasa, kalo check kat HUKM mmg akan scan dahulu. Semalam punya scan semuanya OK. Lagi sekali doc bgtau BABY BOY yeaaa.. hehehe.. senyum jerrr.....

Air ketuban OK, jantung Ok, hempedu Ok, kepala di bawah OK.. semuanya OK.. alhamdulillah.. Dan tetiba doc kata berat baby 3.7kg.. terkejut beruk aku.. 3.7kg doc..??? upsss.. sorry 2.7kg.. salah sebut.. doc niee.. buat saya cuak jerr.. berat tue kalo skang dah 3.7kg nieh.. hehehe

Dah dapat letter jika belum bersalin sehingga 26/3 aku kena admit dan salin paksa. Insyallah baby akan kuar pada waktunya.. :-)


pic aku sebelum ke HUKM.. Berat dah 80kg!.. hahahaha.. beratnya aku.....

Semalam adalah checkj up paling lama di HUKM.. selalu pukul 11pg dah settle.. paling lewat kul 12tgh aku sampai opis.. tapi, semalam kul 1ptg baru selesai semuany! penat sungguh menunggu. nasib doc bg MC terus..... balik rumah mak terus aku tidurrrrrrr....!

8 comments:

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

hehehe beratnya ko. hahaha. (perli diri sendiri jugak :) )

besok lusa beranaka la ko tu. dah ready semua ker? anytime babe!!! apa pun semoga dipermudahkab. selamat ibu dan anak. amin :)

zailamohamad said...

zaila pon tak sabar dah ni, penat sangat-sangat ni

rina a.k.a jaijina said...

wah, kalo 3.7kg baby sihat walafiat tu..semoga semuanya selamat ye jue..dapat baby BOY lagi..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

tinie >> itula pasal... tang mana berat pun xtau laa.. ekekekke.... pasnie kena pasang misi menurunkan berat badan pulak.. ekekeke

zaila >> aahhh.. betul2.. mmg rasa tak larat dah nie bila rasa perut dah mula turun ke bawah.....

rina >> mmg terkejut bila doc kata 3.7kg.. sekali 2.7kg.. okla tue.. sedang2 elok.. hehehe... penat nak neran nnt kalo skang pun dah 3.7kg.. ekeke

MaMa aDaMaQiL said...

wahh xlame lg tu jue..nat doak' sumernye bejalan lancar n slamat...

nat ni pn dh nk msk 6bln..rase mcm br je tau pregnant..rsu gak tkt brt naik giler2 sbb starting pn dh 71kg..tp smpi la ni dok trn naik tang tu jgk..hehehe

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mama adamaqil >> aahh.. nat dah 6bln..? cepatnya masa berlalu kan...?? tak lama lagi jugak kot.. hopefully selamat semuanya nnt.. :-)

D'Nur Boutique Online said...

semoga semua dipermudahkan ye jue hehehe... sama la kite duk menghitung hari nie hikhikhik

suhida said...

caya la jue..kejap je dah na bersalin. hpfly semuanya ok...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...