Kawan-Kawan Saya

Sunday, February 20, 2011

My Hospital Checklist




Bila dah masuk 9bulan, dah mula membuat checklist dan persiapan barang untuk di bawa ke hospital nnt. Pregnant kali nie, agfak lambat aku buat persiapan. Barang2 untuk dio bawa ke hospital pun belum abis kemas lagi. hehehehe.. hampir terlupa apa yang perlu di bawa..

so, sebagai ingatan semula, aku cuba senaraikan apa yang perlu ada. Jika ada yang tertinggal, mibnta jasa baik kawan2 untuk ingatkan saya yea... hehehe



For Mommy

  Baju
  kain batik
  baju sejuk
  stokin
  nursing bra
  maternity pad
  minyak urut
  disposable panties
toileteries
tuala mandi
.
For Baby

  set baju baby
  mitten & booties
  baby hat
  bedung / selimut baby
  diapers
  kain lampin
  minyak bayi
  bantal
baby wipes
  mandian baby
barut
.
For Others

 Air masak
Air panas
Roti
Biskut
instant milo


p/s : pesanan untuk diri sendiri... Hari ni MESTI siapakn barang dalam beg yeaaa...!! 
Please jgn buat last minute!


5 comments:

hadina said...

ina doakan semoga jue selamat bersalin..insya-Allah kelengkapan tu cukup dah.. :)

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

hadina >> tq inaa..... :-)

zailamohamad said...

bagusnya ada list ni, boleh zaila buat rujukan;)

suhida said...

jue...dah nak bersalin dah pun..kejap nyeeeee masa berlalu.aduyai..
berdebar2 dah ni.

MaMa aDaMaQiL said...

bergune list ni..nat yg dh nk msk 3kali pn kdg2 leh lupe..

tp just 4 info la..kalo blh jgn mnm milo..sbb aritu g enjoybreastfeed toky die ade ckp yg bhn dlm milo aka MALT tu blh buat susu bdn kering..baik ambk instant horlicks..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...