Kawan-Kawan Saya

Thursday, February 24, 2011

Silalah Bayar Saman Sebelum 1 Mac 2011

Anda pernah kena saman? Saman tahun Bila? Saman atas kesalahan apa..???
Now, sekarang orang ramai tgh sibuk menyelesaikan saman tak kira saman JPJ ke PDRM ke Saman Ekor ke... Sekarang di TV pun sedang sibuk diwar2kan mengenai pembayaran saman nie.
Sebab selepas 1 Mac nnt, kalo saman tak dibayar, akan dikenakan blacklist, demerit dan di bawa ke mahkamah....

Kami antara pengguna yang mempunyai saman ekor yang berkurun lama dulu.. hehehe.. tetap berkeras tak bayar even dulu pun penah buat operandi menangkap pengguna jalanraya yang tak bayar saman.. Tapi kami bernasib baik kerana tidak pernah di tangkap lagi.. hehehe..

Now, pembayaran saman trafik mendapat kekurangan 50% sehingga 28 Februari ini shj. Jadi, marilah kita sama2 menyelesaikan saman yang ada sebelum 1 mac 2011 niee.. Kalau tidak, anda akan di senarai hitamkan dan akan dikenakan mata demerit..

Kami dah pun selesaikan saman yang ada 2minggu lepass... Legaaaaa..!!

Jom kita check saman yang ada.. Boleh buat pembayaran melalui online. 
Maybank2u kan ada...

layari :

p/s : register dulu jika belum pernah register

Saman yang kami perolehi tahun 2005-2006.. Saman lama..
Semuanya saman ekor nie..


Pembayaran saman dah pun di selesaikan. Pembayaran online mengambil masa 3hari untuk di kemaskini. 

Mudah dan senang dengan menggunkan MYEG... :-)



p/s : Patutlah my asben beriya2 benar nak bayar saman.... Barulah eden paham kenapa.... But, i dont like saman2 ekor nie taaauuu..!!

2 comments:

rina a.k.a jaijina said...

aiseh, skang ni police traffic sgt stritch..so kawan², lekas² bayo saman..eh, rina pon nak kene checked jugak, kot² ade ke kan..

BabyAndKids said...

rina >> aahh.. skang mmg betul2 dorang kuatkuasakan... nnt kene demerit yang susah nnt..cepat2 check dulu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...