Kawan-Kawan Saya

Monday, December 07, 2009

Pilihan Hati...


Jatuh Cinta Lagi..
Lagi.. Lagi..
Ku Jatuh Cinta...
lalalalala...!!~

waah..!!Bernanyian laks aku arini yea..?
bukan apa.. sejak balik dari PC Fair kelmarin ,
aku telah jatuh cinta dengan "seseuatu" la..

AMBOI.. Bukan main kan..?
macam jatuh cinta dengan org pulak.
tak laaa.. aku bukan jatuh cinta ngn org..
gila per aku nak cinta org lain..

Sejak menjak asyik berebut lappy dengan asben aku, di hati dah mula memasang niat nak ada lappy sendiri laaa.. saja jer pasang wishlist dulu..
nak dapatkannya belum tentu lagi... dan saja jer kebek2 mana yang rasa berkenan di hati..
Tak dapatkan lagi pun takper. tapi mata dah mula jatuh hati...

kecantikan, performance, kelebihan, kecanggihannya..
semuanya membuat hatiku mula jatuh hati
Kalaulah ada cash sekarang...,
semestinay aku dah rembat benda yang membuatkan aku jatuh cinta nie...

Suspect pertama yang membuatkan aku jatuh cinta ialah :

Sony Vaio
Nampak sangat versatile. cantik tak? (mata pompuan mesti pandang pada kecantikan kan?)



Suspect ke-2 adalah :
Apple MacBook
system dia sangat advance dari lappy yang lain. (suggest from my fren)


Member aku kata kalo nak lebih canggih dan advance baik amik Apple...
Tapi, suspect pertama aku adalah Sony Vaio. Camner nieee...??
Apple MacBook lagi advance katanya.. Virus, malware, spyware semua tak dapat serang apple.. selain itu tak perlu install segala bala driver. sangat senang gunanya... lappy biasa pakai DDR or DDR2.. tapi apple pakai DDR3.. tersangatlah laju...
Mak aik.. kena blajar dulu spesifikasi pasal lappy baru akan ku pikirkan semua itu..
apa2 pun kedua-duanya membuat kan jatuh cinta kerna :

  • Sony Vaio --> Kecantikan, kemodenan, kecanggihan
  • Apple MacBook --> Kemajuan yang diperolehi. Lebih advance system softwaren ya termasuk performance dan lain2 berbanding lappy2 yg lain.. iyer ke?

apa2 pun member aku kata kena tgk pada spesifikasi yang lain termasuk :
  • Windows
  • Software
  • RAM
  • HDD
  • Memory
  • Graphics system
  • so on
Banyak kena belajar nie sebelum membuat pembelian..

*** Tak dapat lagi pun tak per... pasangkan niat jer dulu.. Niat itu satu doa juga kan..?? Masuk dalam wishlist tahun depan la ekk..??


PhotobucketPhotobucket

13 comments:

alyyani said...

alya pun tgh berangan nak angkat sonyvaio yg kecik tu satu. tp masih dalam berangan je la. belum smpt survey lg. aritu officemate beli rm2k, kat pc fair jue tgk bape?

nome said...

wahhh...in my next year list tooo..cantek kan dua2 lappy nih...tp kita lah fenin nak pk lappy mana satu yg betul2 sesuai...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alya >> sony vaio nie memang jue dah wat survey.. sony vaio memang Fix harga sama ada masa pc fair or kat branch dia.. sebab items nya original 100%. cuma kat pc fair banyak dapat free gift sahaja.

yang member beli tu 8" inch ker..? 8" dia pakai atom tak pakai windows. so, kalo jenis nak surf intenet biasa dan buka kerap dan typing sesuai amik yg itu. tapi, kalo nak lebih dari tu seperti main game, online selalu, better amik yang 11" ke atas.. sebab pakai windows.

nak tgk pada hargnya alya pie kat sini:

http://www.sony.com.my/productcategory/it-personal-computer

jue dah survey dulu sebelum pie pc fair kelmarin. dan tanya dia semuanya.. apa yg dia jawab semua sama dalm web dia tue.. pasal harga, spesifikasi, semua sama.. pasal harga jgn risau sebab harga memang fix. kalo beli kat kedai lain pun sama. kalo ada beza pun tak banyak.. dalam RM50-Rm100 aje. tapi, better beli kat branch dia sebab kita dapat banyak free gift.

** dalam hati dah jatuh pada SR series yang 13' tue. Tunggu sampai seru untuk membeli baru beli.. start untuk mengumpul dari sekarang.. hehe...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

nome >> sama2 kita memasang wishlist.. semoga terlaksan tahun depan... memang memeningkan gaks pun.. xper kena survey dari skang supaya tak menyesal nnt... kan..? kan..?

MAS said...

ni tgh tunggu bonus ujung tahun...kalau dpt..mmg rembat satu..yg sony vaio tu nampak elegen..cantik..(tgh berangan)

fazilzura said...

WAHHhh tokey ..

rs2 nye harus and wajib ado 1 lg lappy (huhuhhu termasuk diri ku jua).. penat arr berebut dgn pak ajil..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

Mas >> erm.. nak tunggu bonus hujung tahun ku memang tak cukup.. nak tunggu sampai hujung tahun bila lah cukup ekk..? jadi, ini bermakna, mulai hari ini kena kumpul Ongkos dari sekarang supaya wishlist ini tercapai... hehe

Fazilzura >> betul2.. sama la kita.. kalo hujung minggu memang berebut punya dengan asben. itu yg letih.. sampai majuk2 barulah dapat guna... sometimes terpaksa on9 malam2 time dia tido or takde umah...

suhida said...

hhuhuhuu..murah rezeki jue.hrp2 dpt beli laptop tahun depan.insya allah...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

suhida >> TQ amin... :-)

Ryn said...

daku pn mengimpikan itu apple...marveles kan...pernah try guna MAC, memg teruja dgn software dia...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ryn >> oiyerke..?? ok ekk...? aku tak pernah try lagi.. tapi member ug suggest..

NurShahFamily said...

hehehe ... kalau nur mesti pilih macbook....
tak complicated senang je... semua aplication window apple bo baca tak kira version ape.. tapi kalau window lain je dh tak leh baca.. hehehe ...almaklum la pernah keje ngan apple nie hikhikhik

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

nur >> nur.., apple memang senang nak digunakan ker..? sebab pening gaks nie.. ada yang kata senang dan adanya kata susah.. confuse gaks nie..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...