Kawan-Kawan Saya

Tuesday, December 01, 2009

Adil Adha 2009

Aidil Adha telah berlalu..
Tahun kami beraya di Melaka.Kg Mak aku.
Semua balik ke sana..
Kebiasaanya raya haji nie, kalo kitorg but korban baru rasa heppening..
tetapi.. untuk tahun ini tidak buat apa2 korban..
jadi, agak suram sedikit raya haji tahun ini.

Apa-apapun.. menu makanan seperti rendang ayam, rendang daging, rendang paru serta nasi impit tetap ada.. itulah menu kami pada raya adha tahun ini.
Memang sedap dan MarVelless mak aku masak..
hehehe...

So, untuk gambar di hari raya memang tak sempat nak di tangkap..
kerna kitorg semua balik raya ke Melaka pada pagi raya.
selepas sembahyang raya baru gerak ke Melaka.
Best juga jalan di pagi raya..
tak banyak kereta..

Actually balik ke Melaka kerna nak melawat ladang.
nak berkebun.. Waceeh..!!
takder laa.. melawat ajer.. mak n ayah aku nak tunjukkan projek yang sedang dorang jalankan untuk bekalan masa akan datang..
alhamdulillah.. rezeki mak n ayah aku untuk membuat projek ini hasil dari tanah pusaka nenek aku untuk anak2 dan cucu2nya..

muka blurr di pagi raya ke-2.

Iman pun follow ke ladang juga.

inilah ladangnya.. Projek menanam kelapa sawit.

rasanya harus membina Pondok di sini di samping tanam pokok buah.. nnt dtg boleh rehat2 di sini..



PhotobucketPhotobucket

4 comments:

alyyani said...

takde korban tp time raya ni la nak makan sedap2 kan?

waaa projek kelapa sawit eh. tunggu dia harvest nanti, mmg terasa la income yg masuk.. :)

Ryn said...

beraya di ladang nampaknya...

fazilzura said...

sonok nye ke kebun

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alyyani >> betul2... setahun 2x makan sedap.. heheh.. tapi mak jue nie memang slalu masak rendang.. so, xder heran sgt kalo tak makan rendang.. almaklumla.. duk ngn mak kan..

ryn >> huhuhu..!! iyolaa.. belum dapat bela lembu jer lagi nie..

fazilzura >> apo sonoknyer kak.. kalo kebun buah syok la gaks.. nie sawit yg baru di tanam.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...