Kawan-Kawan Saya

Monday, November 30, 2009

RM 800

Morning...!!
Arini sangat Malas laa.. Nak UPDATE blog pun agak kemalasan sikit..
lagi2 nak upload gambar.. Almaklumla ari isnin..
Biasanya malam hari aku Upload.. Esok pagi baru masuk cerita..
Malam tadi tak berkesempatan nak upload gambar.
Sampai rumah pun tgh malam. Jadi, disebabkan mengantuk balik terus tido dengan nyenyak sekali..

Dan disebabkan hari semalam penat, arini terbangun lambat dan sangat letih.
Nak melangkah ke bilik mandi pun agak Berat sekali.
Apatah lagi malam tadi dapat mimpi yang BURUK..
Alhamdulillah masih di panjangkan umur lagi untuk hari ini...

Apa kisah di sebalik RM800...??
yeah.. gaji sudah dapat. Disebabkan kami suami isteri keje kerajaan.. jadi, gaji kami dapat pada hari yang sama..

Sungguh terkejut sekali apabila gaji asbenku telah kehilangan RM800++. Kemana hilangnya jumlah sebanyak itu.. ahaks..!!
Yeah..!!! Duit untuk loan perumahan sudah mula di tolak dalam Gaji... huhu..

Waaahh..!! Terasa DONG bila RM800++ sudah tiada lagi... Terlalu banyak pulak rasanya..
So, selepas ini kena berjimat cermat la wehh..!!
Takper.. takper... ianya berguna untuk masa akan datang.
Hopefully kami cepat lah stabil selepas ini..


** ada beberapa perkara yang perlu di settlekan lagi nieee..

PhotobucketPhotobucket

7 comments:

nome said...

huhuhu...xpe jue..susah2 dulu, bersenang2 kendian...demi masa dpn...

alyyani said...

betul ckp nome tuh. tgh kita muda ni la kite pulun bekerja mencari rezeki. insyaAllah by 30+ or 40 kita dah ade steady life. bak kata pepatah. life bgin at 40 kan? :)

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

nome >> itulah kak.. kena follow pepatah itu juga untuk berjaya.. kalo senang2 dahulu.. dan susah2 kemudian itu lagi seksa kan...

alyyani >> betul2... masa 20+ nie adalah alam kesusahan.. Hopefully capai 30+ dah stablle.. dan 40+ bersenang lenang... :-)

AieZa said...

byk tu 800.. ok la potong umah.. tapi lama tuu.. 25thn la eh??? aisehh.. tertekan aku nengok angka tu..

Ryn said...

takper jue...demi rumah tercinta kan...bak kata nome...bersusah dulu..esok2 pasti tersenyum kan...

p/s : moh join kontest daku...

NurShahFamily said...

tak pe berkorban tuk masa depan... dh best la kan ada rumh sendiri .. the best ye jue

fazilzura said...

FUYOHHHHHHHHHH sekali tolak rm800 ke ..
aduyaiiii .. terasa jgk tu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...