Kawan-Kawan Saya

Tuesday, July 02, 2013

Dimana Sahaja Bila Berada......



 
 Dia bukan artis jalanan
Dia bukan pelukis jalanan..

Dia anak saya
Dia hanya seorang kanak-kanak berusia 5tahun.

Dia memang suka melukis.
Dimana sahaja berada pasti pen dan buku akan di bawa.
 
 Bila di rumah drawing block akan di carinya.
selepas di lukis, akan diwarnanya pula..
 
Maybe dia akan menjadi seorang pelukis?
Itu aku tak pasti... 
 
 





 
 
ketika berada di dalam LRT-Putra. 
 
dah lama tak update perkembangan anak sulung saya ni. Tak pastilah perkembangan dia sama atau tidak dengan kanak-kanak yang lain. Maybe ada sikit special dan ada sedikit kekurangan pada diri dia....
 
Membaca - Masih merangkak-rangkak
Menulis - selalu tulisnya terbalik
Melukis - sangatlah dia suka. pandai lukis ikut imaginasi sendiri
Mewarna - dah pandai menggunakan pelbagai warna
Mengaji - Susah nak mengingati 
Percakapan : Sangat lancar dan banyak celoteh 
 
komen dari teachers : 
 
Pergaulan : selalunya dia suka kawan dengan budak2 4years. 
Tidak berkawan dengan budak perempuan.
dalam kelas : selalu tidak fokus. bila duduk belakang, suka main dan berlari
bila duduk depan, banyak tanya bila tidak tahu
makan : suka makan ayam goreng dan bawa bekal dari rumah
volunteer : tidak berani untuk ke depan bila di minta jadi imam.
 
Actually, sangat risau bila iman belum lancar membaca lagi nie. Masih belajar suku kata lagi. Sangat susah bila ajak dia membaca. pelbagai alasan dan sangat tidak fokus.  Dia hanya minat untuk melukis sahaja. Camner nak buat ek..? Next year dah masuk 6year dah. huhuhu..~
 

 

4 comments:

Alyyani Anuar said...

wah, betul2 dia minat melukis. tak pe jue, bila tiba masanya, pandai lah dia membaca. encourage apa yang dia minat. :)

fazilzura said...

abg dh beso yew..
lain nye muke iman ...

sama goes to akil, st suke pen ngn kertas berbanding mainan ..

atanayuiman @ Jue said...

alyyani << memang feveret dia kalau melukis. cuba kalau suruh membaca, buat homework. memang payah sekali..

atanayuiman @ Jue said...

kak zura >> akil pun sama juga ekk..? itulah makin besar makin kurus pulak si iman ni. masa kecik dulu bukan main debab lagi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...