Kawan-Kawan Saya

Thursday, January 22, 2009

::: Aku Tersangat Sedih :::

erm... sejak aku demam last week.., demam bengkak breast..., terus merundum my production... adussss... sedih sangat... masa demam tu.. mula2 badan aku tiba2 menjadi sejuk menggigil pada siang hari.. tiba waktu malam suhu aku naik menjadi terlampau panas.. sehingga mececah 40C.. aku tak jumpa doktor pun sebab aku tau ini demam sebab bengkak P...kali nie P belah kanan menjadi merah2 da panas...actually, setiap bulan aku akan mengalami perkara nie... cuma demam kali nie menyebabkan production aku low sangat... Selalunya setiap hari aku akan pump waktu keje dan aku akan dapat sekurang2nya 10oz dan paling banyak 15oz... tp, kali nie aku hanya dapat 3-4oz sajer untuk sehari.... aku rasa tersangat la sedih n tension... yang menambahkan kesedihan aku adalah..., mulai semalam iman dibekalkan susu tepung... bukan lagi susu ibunya... adusss... tensen nyer!!!!!~~~ aku dah cuba makan makanan yang perbanyakkan susu.., tp hasilnya tetap sama lagi... pada pagi nie alhamdulillah susu sku da UP ckt.. dapat 3oz ... hopefully ptg nnt aku leh dapat 4 oz pulak.. aku akan cuba kumpulkan sebanyak yang boleh supaya iman dapat berterusan bekalan susu ibunya....

inilah hasil semalam pagi selama 30minit aku pump...

ini pula hasil untuk pagi tadi... da UP ckt dari semalam.... :-)


6 comments:

nasz said...

nanti dah sihat sepenuhnya dan tak stress lagi, ok la agaknya tu...

aTan and JuLies @ aYu said...

itu la kak nas.... tq :-)

kirana-ummikmal said...

ermmm...jue suke minum horlicks tak...? ni pun leh bykkan susu... kak kir sampai skrg BF kan ikmal tau... dah 2 thn 1 bulan...peknen lak tu... lagi satu g kedai ubat cina@giant@tesco beli longan kering. balik rebus tambah gula...amalkan selalu.. insyaAllah... susu bertambah..

aTan and JuLies @ aYu said...

than kak kir... pagi2 kalo tak minum milo, jue minum horlicks gaks... longan kering pun pernah gaks minum.. itu la.... tgh duk cuba balik makan makanan yg leh tambahkan susu nie.... thanx a lot kak... :-)

Tinie said...

hehehe..
ko pump guna apa tu?
aku perah guna tangan jer kat opis
heheheh
guna alat sgt la lambat, xsabar aku dibuatnya...
aku pun tiap2 hari lh dpt dlm 9oz jer..

ai said...

susu tu kurang sbb kau x bape sihat kot..mudah-mudahan pas ni susu tu ok balik.. UP UP UP! ;P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...