Kawan-Kawan Saya

Monday, May 23, 2011

Bila anak dah pandai MENGARAH..!


haaaa.. camne bunyinya bila anak dah pandai mengarah..???

"ibu.. sini laa.. SINIIIII....!"
"Ibu.. ibu bagi cepat...!"
"ayah... letak cini.. cini letak.." 
"ibu... nak belon! nak belon.. amikk cepaatt"
"ayah.. lukis BELIAL (ultraman jahat) nak belial.."
"Ibu.. buka ipin.. nak ipin.."
"kasut iman mana..? mana kasut iman? cari.. cari cepat.."
"ibu.. nak susu..." (suruh ayah buat) jawabnya " xnak! ibu buat!.. pergilaahhh.."

yang paling tak tahan bila dia dah pandai mengarah ATOKnya..

menjerit sambil berkata :
"ATUKKK..! pergi makan ubat..!!" 
(tangan menunjuk arah supaya atok bangun untuk pergi makan ubat)

haaaahaa..! kadang tak tahan juga bila kerap di arah oleh si kecik nie.. baru jer duduk, ada jer benda di arahnya... huhuhu..!!

Baru2 nie di Malaysian Tourism fair.. Nampak maskot.. kita yg tengah sibuk dengar penerangan dari tourist tetiiba di arah budak kecik nie :

"Ibu.. sini ibu.. sini.." sambil tarik tangan dan pegang camera.
"nak gambar.." suruh pergi ambil seorang diri xnak pulak..
"ibu.. sini ibu.. sini.." suruh berdiri sebelah maskot tersebut..

pas camera kat seorang budak kat situi minta tolong tangkap kan gambar.. Asben tgh dengar penerangan dari tourist lagi.. akulah layan si iman nie..

tgklah hasil gambarnya :

muka den yg terpaksa melayan karenah dia.. siap suruh wat peace lagi.. hahahaha..!! peace dah jadi FOUR!

4 comments:

hadina said...

anak2 bila dah start pandai mengarah ni....penat lah sikit parent dia..tak sempat nak duduk, ada je dia mintak yg lain pulak..farhah pun cmtu gak skrg..siap tarik tangan lagi...tak pun baju ke seluar ke...:)

fazilzura said...

wakakakaka.. biasak le tu jue, tu sebenor nye ayat2 yg hari2 dia dgr... tp nnt dia ajak jue borak, mau longgar2 rahang cm akak ni ha ..

Azhariah Zuber said...

bleh hntar sekolah cepat2...hehe

Fieza said...

Tue la jue. Terasa yang diaorang dah besar kan. Iman dah free diapers ker Jue

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...