Kawan-Kawan Saya

Thursday, May 19, 2011

Jalan-jalan ke Planetrium

Selepas gathering tue, kami decide nak jalan2 area2 situ jer. nak cari tempat bersantai yang tak berapa ramai org. cadang nak gi KLCC, pastu leh balik Ampang.. tapi pikirkan crowded, xjadi la. So, aku suggest ke Planetrium jer la. Kat sana mst tak ramai sgt org kan. lagipun iman skang sgt suka pada bulan dan bintang. pantang jumpa, pasti akan menjerit.. xtau la apa yg sonok sgt pada bulan dan bintang nie kan..

Baru sampai. Menapak tangga yang tinggi.. penat sungguh!

dalam panggung planetrium menunggu tayangan "Fly me to the moon"

Enjin Roket

merasai seolah2 naik roket untuk ke angkasa

apa nie ekk..? lupa pulak..

hahaha.. ada 2 muka pula astronout nie.

barang2 kepunyaan Dr. Sheikh Muszaphar.



baju yang digunakan masa latihan di sana

makanan2 yang di bawa ke ISS

sebelum balik, sempat masuk bilik anti graviti. hehe lawak tgk iman yang tak dapat menahan badannya. Bayangkan di bumi kalo xder graviti.. apa terjadi?

lastly, roket untuk ke angkasa lepas.. JOm!! hehe

4 comments:

alyyani said...

wah, iman dah sampai ke planetarium lah. tempat wajib pegi bawak anak2 ni kan? :)

nome said...

suka tempat nih...sgt sesuai tuk bawak anak2...good idea..akak pun dah kering idea nak bawak aleesya gi mana...thanks for the info...sharing is caring kan...

fazilzura said...

akak xpenah g sini jue..wakakakakak nama je dok kl .. adik akak yg dok ganu tu dh 2-3 kali dtg situ...akak je x smpai2..cm besh je kan, harus bwk akil terjah situ

atanayuiman @ Jue said...

alyyani >> aahh.. betul.. anak pun sonok. xcrowded dan tak berpanas.. bayaran masuk pun murah jer... Rm1 untuk dewasa. tayangan RM3 jer

k.nome >> nnt bawalah aleesya jln2 ke sini.. di samping leh tambah knowledge dan perkenalkan dia ciptaan alam kan... mana tau leh jadi angkasawan nnt..

k.zura >> sama laa.. jue dulu pun gie masa lawatan sek dulu.. ni baru dtg balik bawa iman.. sonok dia kat situ.. kitorg kuar sampai dah tutup la.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...