Kawan-Kawan Saya

Wednesday, May 25, 2011

Update Stok EBM ku....


Last update aritu masa tinggal beberapa hari nak abis pantang. 
Now, dah pun masuk 2bulan bercuti.  Lagi 1bulan jer nak masuk keje dahh...
Caiiyokk! teruskan usaha ku ini.. Hopefully, nak masuk keje nnt.. penuh lah peti ais kat umah niee..
Tak berharap sampai memerlukan freezer.. cukup jika dapat memenuhi ruang fridge yang adaa..
caaaiiyook...!!

But, apabila cik P datang, ia telah membuat jiwa kaco laaa.. xsuka.. xsuka.. menganggu penghasilan susu... Arrrggg!! patutlah ramai kata kalo cik P datang, hasilnya merundum... Nape lah cik P aku nie cepat beno mai.. dtg la lambat2 sikitt... I tak jemput u pun tau..!

Tambahan stok yang di buat untuk bulan ini.. 

 haha.. bahan2 mentah dah bersesak kat atas tuee..

ini last month punya stok..

Insyallah hopefully stok2 ini dapat membantu bila dah masuk keje nnt.... caaiiyookk! production kali nie kurang sikit laaa.. maybe cik P datang dah dan juga Izzul x kuat nyusu sgt mcm abg dia... Susu terhasil dari supply on demand kan..? Bila banyak demand, banyaklah ia supply... bila kurang demand, supply pun kurang laaa.. daku percaya dengan concept ini..!


p/s : kata2 pemberi semnagat untuk aku "SUSU SEKARANG MAHAL".. so, simpan stok banyak2 yeaaa...

11 comments:

fazilzura said...

susu sudah naik hrga jue, sib baik akil dh kurg minum susu dh ... kdng2 kasi jgk ps budk2 mana leh x minum susu..

* wah banyak stok , chayok2

nome said...

go jue go! u can do it!

silverlady said...

meriah tu..keep maintain jue ;)

atanayuiman @ Jue said...

k.zura >> okla tue.. si iman nie kuat nyusu tauuu.. bila dutch lady nak naik harga.. rasa arrgghh! saje je taauuu.. nasib la kira susu murah.. kalo tak, nak maintain mamil gold.. pengsan!

k.nome >> tq.. pembakar semnagat nie.. hehe

silverlady >> tq dearr.. insyallah..

Azhariah Zuber said...

tahniah..buat banyak lagi sbb nanti susu akan merudum gak

atanayuiman @ Jue said...

azhariah >> insyallahh... u pemberi semnagat untuk i juga tau.. hehe salah seorang sifu yang berjaya niee. i likee..

~chekuna~ said...

good luck jue..insyaAllah..konsep supply & demand..tu betul..tapi cepat jue..cik P dtg..apa2 pun..teruskan BF..:)

Arin Mansor said...

Caiyok! Caiyok jue!
BF ni kena byk usaha dan sabar. ada usaha ada la susu.wa salute la. semoga berjaya :)

atanayuiman @ Jue said...

azhariah >> aahh.. betul2.. kena rajinkan diri niee.. lagi2 cik P, 2x kena pulaakk.. arrgghh! mencik tauuu..

chekuna >> tq kak.. sedang di usahakan lagi niee.. insyallah.. semoga terus leh berBF..

arin >>pembakar semnagat nie.. betul2.. kena sabar dan rajin.. itu yang penting.. huhuhuhu..!

Fieza said...

Sanagt setuju Jue. Susu dah naik harga. Hargailah kurmiaan Allah tak gitu..

atanayuiman @ Jue said...

fieza >>> betull.. syukur alhamdulillah di kurniakan susu untuk bf ada.. even tak semeriah kwn2 yang lain..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...