Kawan-Kawan Saya

Tuesday, May 03, 2011

Ini yang ku mampu...


Apa yang ku mampu..?
Ni alkisah stok EBM. Buat masa nie lum lagi citer pasal stok EBM kan..? ramai kawan2 bertanya camner dengan stok EBM? dah banyak ker..??  Malu sebenarnya nak citer.. sebab tak banyak sangat pun lagi.. huhuhu..!! 

Dulu masa mengandung, dah pasang azam yang aku akan rajin bangun membuat stok EBM masa pantang nnt.. But, tiba masanya, arrrgghh! kemalasan menguasai diri. Sungguh menyesal rasanya! Aku start buat stok pun bila dah masuk 2week berpantang... Itupun, sehari sekali jer buat.. huhuhu.. Kalo ikutkan nak buat seawal dalam 1week. Tapi, kerajinan tak ada pula. Skang barulah terhegeh2 nak buat stok.. hahaha,..! itu pun sebab lepas terbaca satu blog nie.. Dia membuatkan aku bersemangat berkobar2 semulaa.. Mau taknya, dalam tempoh berpantang, dia boleh buat 70 botol stok EBM.. teruja kannn..??? Aku..????

Aku lagi beberapa hari jer nak abis pantang.. Nak tau banyak mana stok aku..? malu sebenarnya nak tunjuk.. tapi, disebabkan blog aku ni ibarat diari hidup aku, aku kena letak juga la kan.. Sebagai pengajaran buat aku..

Ini yang ku mampu.

Paperpun, aku bersyukur kerana mampu membuat stok even belum banyak mana. Akan ku usahakan lagi.. Insyallah.. My target, sekurang2nya izzul leh BF selama 1year.. If dapat lebih.. lagi baguskan.. Bak kata org sehingga 2y.. caiiiyokk!

Nak tau x, blog mana yang aku katakan tadi..?? blog INI. Teruja kann..?? Dan banyak lagi blog yang citer pasal penyusuan ni, semuanya aku kagum sgt2.. Bagus la dorang nie. mmg sgt nekad nak nyusukan anak exclusive... Sebab apa aku kagum ngn blog tadi? sebab dia pun lebih kurang aku jer tengah berpantang. Dia leh buat, kenapa aku xleh buat..?? Jawapannya, bergantung kepada KERAJINAN anda.... 

Now, botol storage yang aku ada dah abis. Aku memerlukan bag storage pula supaya dapat menjimatkan ruang peti ais aku. Dah survey dah.. Macam biasa, aku suka beli kat enjoybreastfeed.
aku nak cari yang ini pula. Sebab ini yang paling murah dan banyak.

ok kan yang ini..? RM25.42 sahaja. Ada 100pcs.


p/s : maybe aku pikir cuti 3bulan, so banyak masa nak buat stok EBM.. sebab tu aku leka.. arggh! sungguh menyesal rasanya..


11 comments:

@e_da said...

alhamdulillah ada juga hasilnya.. usaha lagi...

nome said...

wahhh kagumnya...akak sokong semangat anda..semoga usaha murni jue berjaya...amin :)

atanayuiman @ Jue said...

e_da >> tq eda.. insyallah akan di usahakan lagi.. :-)

k.nome >> insyallah.. tq k.nome.. kena selalu bangun pagi niee.. kena rajinkan diri juga..,

fuadnis said...

alhamdulillah..tahniah jue..bukan senang nk wat stok ebm nie..anak nis tak brape mau lak direct bf skrg..sedih nis..huhu..

fazilzura said...

chayok2 jue... sempat lg tu , leh kumpul bebanyak susu lepas ni, so kerap kan bf key ...

(besh nye ler nyusu baby, bile ler nk merasa lg kenangan manis tu huhu)

atanayuiman @ Jue said...

fuadnis >> tq nis.. iyerke..? sian laks dengar.. kenapa agaknya baby tak nak ek.? ada dgr juga kes camnie.. sedih rasanya kan..? xper la, maybe next baby pulak kan..

k.zuta >> tq.. tengah diu usaha kan niee.. kena tanamkan sifat rajin dulu nie.. hehe

insyallah pas nie giliran akak..

mai a.k.a ibu leya n laila said...

cayalah jue.. kita sokong penyusuan susu ibu! dah banyak dah tu, tapi kalo lagi rajin.. lagi banyak.. hehehe.. yang penting, keperluan bb sentiasa ada walau kemana kita nak pergi... hehehe.. teruskan penyusuan susu ibu k.. nnti balik opis, kene rajin mengepam juga.. :)

atanayuiman @ Jue said...

k.mai >> tq kak mai.. Insyallah akan di usahakan.. malu ngn akak.. akak lagi hebat.. suka tgk susu2 yg di hasilkan oleh akak.. pemberi semnagat kepada jue..

silverlady said...

hehe mmg memule malas kan nak pump...mcm sy bulan ke-3 cuti tu br nk wat stok...pelan2 kayuh...mesti boleh ;)

atanayuiman @ Jue said...

silverlady >> aahh.. betul2.. mungkin sebab sonok dia nyusu direct kan..?? skang tgh kayuh pelan2.. lama2 kena laju juga... hehe

NurShahFamily said...

waaaa banyak tu jue... cayok cayok perah lagi hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...