Kawan-Kawan Saya

Tuesday, December 21, 2010

Buku Panduan Lengkap Penjagaan Ibu dan Bayi


Serba sedikit barang had lama di keluarkan balik untuk mengingatkan kembali memori lama masa mengandung dulu...  then, terliaht buku :

"PANDUAN LENGKAP PENJAGAAN IBU DAN BAYI" 

Lama betul buku ini tersimpan rapi dalam gobok. Almaklumlah dah lepas kan.. semuanya sumbat dalam gobok. Bila buku ini dah di keluarkan, haruslah membacanya. Buku ini di hadiahkan oleh Mr Atan untuk aku masa 1y lepas... 

best baca buku nie sebab lengkap dari mula mengandung sehinggalah anak berumur 3y. Antara isi kandungannya :
  • Penjagaan ibu hamil
  • pemakanan untuk ibu hamil
  • senaman ibu hamil
  • teknik bersalin
  • penjagaan anak
  • pemakanan anak
  • teknik2 hadapi anak sakit
  • dan sebagainya..
Memang serba lengkap buku ini. Banyak tips yang diberikan.. Pada para ibu atau pertama kali jadi ibu, sy sarankan beli buku ini. Amat berbaloi untuk kita baca sebagai panduan untuk kita.

cover bukunya

cth gambar bersalin secara normal.. mmg gambar real..

teknik memerah susu pun ada di tunjukkan.. leh practice nie.

jenis2 penyakit yg selalu kena pada anak. Siap beri cara untuk atasinya

belakang buku

Nama Buku : Buku Panduan Lengkap Penjagaan Ibu dan Bayi
Penulis : Elizabeth Fenwick
Harga : RM 69.90

Sesiapa berminat, boleh la cari kat MPH sebab aku beli kat MPH.. kedai buku lain tak sure ada ker tak.. but leh try tanya dengan bgkan nama buku dan penulis.

8 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

harus cari buku ni..walau pon tak preggy pon, kene prepare awal² kan, ngeeeee..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

rina >> harus rina.. sebab penuh dgn info dan tips.. mcm2 ada terkandung..

alyyani said...

DAPAT BUKU NI MASA PREGNANTKAN NIA. WIFE OFFICEMATE WAN BAGI. MMMG BUKU NI SANGAT BERGUNA. ESPECIALLY TIME PREGNANT. LAGI SATU, PENTING BUKU NI, BILA NAMPAK ADA SOMETHING YG TAK KENA DGN NIA DGN ADEL, REFER KAT BUKU NI, NAK CEK KOT ADA SAKIT APA2 KAN? BARU TAU HARGA NYE TU :)

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alyyani >> betul2.. buku nie mmg serba lengkap kan. leh kata a-z ada semuanyaa.. baca pun sonok. xder yg melalut....

Fieza said...

Nak kena cari gak la..banyak info berguna ni. Harga mahal tak per janji banyak maklumat yang berguna kan

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

fieza >> aah... harga amat berbaloi sebab penuh dgn information tau... jue suka baca buku nie..

puterihannan said...

my fren ada bagi present buku nih. mmg sgt2 informatif.. leh jd panduan la tuk kita walau dh bape org anak pun.. :D

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

puterihannan >> betul2... aah mmg padat dgn informasi. nak baca pun xjemu kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...