Kawan-Kawan Saya

Tuesday, December 21, 2010

Ketam Masak Lemak Cili Api


Pagi ini dengan gigihnya aku bangun awal pagi untuk memasakkan lauk yang di request oleh Mr Atan. Semalam kami ke pasar borong membeli barang basah, tetiba mr atan nak kan ketam masak lemak..!! waahh! sungguh berselera uuuuu... lagi2 maknya ada di rumah kami. Sudah tentu dia minta masak special sikit..
Ok.. Boleh ajer! masak lemak senang dan cepat jerr.. kihkihkih..
So, inilah hasilnyaaaa...

Ketam di masak bersama nenas. Masih tgh di masak atas api.

kasi close up sikit... kot ada sesape teringin leh la buat untuk makan malam nie yeaa...



9 comments:

Fieza said...

Eh Jue masak ketam tak buang eh kulit dia..wah sedap jer tengok.......

nome said...

sluurrrppp!!! sedap tol rupe ketam masak lemak tuh...rasa? sure lagi sedap...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

fieza >> aah tak buang sebab nnt ilang rasanyaaa.. suka tak buat kulitnya lagi.. hehe

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

k.nome >> ekekekeke... kembang kejap i.. xtau la sedap ke tak.. tapi kalo dah letak nenas tue, mmg feveret dah.. hehe

Mommy Prince said...

last weekend masak ketam bercili.
nak trylah ketam masak lemak.hehe

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mommy prince >> trylah... arin kan rajin masak memasak... boleh try.

rosmona said...

sodap tu jue...

teringin da ni...

balik ni nk p pasar tani la cari ketam.. ill try..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

rosmona >> ekekeke... kena buat nie kalo dah teringin.. sian baby...

A.I said...

kenapa la sejak dr smalam aku baca blog org ramai yg masak ketam ni. dah le aku mmg tingin nk mkn. sob sob..kene tunggu gaji br aku bleh masak. huhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...