Kawan-Kawan Saya

Wednesday, December 22, 2010

Home Sweet Home..

Alhamdulillah dah masuk 1 year kami duduk di rumah sendiri. Tak sangka dah masuk 1 tahun rupanya aku tinggal di Salak Tinggi. Syukur dah ada rumah untuk berteduh. Walaubagaimanapun isi rumah kami belum lengkap sepenuhnya. Masih banyak benda yg perlu di isi. Almaklumla masuk rumah dgn hanya membawa pakaian shj. sudah tentu macam2 kena beli kan..??

Kalaulah ada duit 1juta, sure aku akan lengkapkan sepenuhnya isi rumah kami. nak beli sofa, katil, wardrobe dan sebagainyaa..  ekekeke... xper, kayuh pelan2.. lagi2 skang sibuk nak wat preparation sambut baby.. Insyallah tahun 2011 akan kami lengkapkan serba sedikit.

Untuk tahun nie, kami hanya sempat cat rumah shj.. actually, aku nie tak pandai nak decorate2 umah.. hehehe... mr atan jerr yg selalu bg cadangan dan aku iyer kan ajerrr.. hahahaha..!! 

Ini shj perubahan yang dapat lakukan sepanjang duduk umah baru nieh....








Tahun 2011 akan menjelma.. Insyallah kami akan perhiaskan lagi teratak kecil kami dgn barang2 yang wajib lagi.. Banyak nya nak di tambah.. huhuhuhu.. tak sabar nak dapatkan sofa yang empuk, katil yang sedap, Tv yang besar dan bilik yang best.. hehehehe.. hajat besar dah nieee.....

8 comments:

Fieza said...

Tak sangka jue pun wat post pasal rumah..Yer la Jue kalau duit ader berjuta sure umah kita dah penuh perabot kan. Impian kita sama. At least jue dah cat rumah fiza satu aper pun tak buat ha..ha..InsyaAllah ader rezki kita nanti

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

fieza >> aah... baru jue pasan.. hehehe... sebab dah nak masuk tahun baru dah.. nak wat perbandingan dr mula masuk dulu... semoga tahun 2011 kita dpt lengkapkan isi umah kita.. amiinn..

wana said...

Jue akak sukeeee la kaler kelabu. color of the year ni.. hehehe moden.. sukersss sangaatttt

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

k.wana >> ehehehe..yg feature wall jue letak itam kelabu.. yang wall jue letak warna green nak kelabu.. lupa dah namanyaaa.. mmg nak kaler tue sebab senang nak letak perabot kaler apa pun boleh.. then, langsir mmg kitorg suka kelabu jerk.. hehehe

nome said...

simple! moden! ada kelas tersendiri...for me..dah ok dah tu jue...kaler umah tu mmg memikat hati..langsir pun cantek...lagi simple lagi cantek...slow2 kayuh k...ada rezeki...sure lengkap umah jue nnt...insyAllah...

Dayah said...

alhamdulillah..dpt berteduh di rumah hasil titik peluh sendiri..brg2 lain ..slowly beli la..

suhida said...

jue,cantik rumah jue.k.su suka konsep rumah cenggitu.simple je..

suhida said...

jue,cantik rumah jue.k.su suka konsep rumah cenggitu.simple je..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...