Kawan-Kawan Saya

Thursday, December 16, 2010

me @ check up 7 months


POA : 26weeks + 6days (arini dah 27week)
Final EDD : 17/03/11 (assessed by Community Nurse)
owwhhh..!! EDD aku dah berubah kepada 17hb rupanya... ekekeke...

Urine : Normal
Glucose : Nil
HB Level : 11.0g/dl 
(Nurse suruh maintainkan bacaan nie. jgn jadi bawah 11.. ekekeke paras2 jer nie)

BP : 100/70
Berat : 73kg (Naik 2.5kg dr bln lepas)
General Condition : Normal
Remarks : gatal di kaki kiri dan kanan sejak 1/12

Next Check Up : 12/1/2011

 Actually, next week baru masuk 7m but, kira check up nie untuk 7m la kann..?? hehehe...

Memandangkan bulan nie berat tak naik banyak, so tak perlu repeat MGTT lagi.. syuukurrrrr..!! suka sgt aku! sebab nurse dah pesan, kalo berat naik lebih 3kg kena ulang MGTT.. Tak sanggup aku.. tak suka! tak suka Okeehh!!

Overall semalm check up semuanya OK jer.. Kul 9 dah selesai da even terpaksa walk in memandangkan aku termiss 1day check up akibat tersalah tgk tarikh... hehehe...

Next week 23/12/10 check up kat HUKM pula.. Ada scan nnt kat sana.. jeng! Jeng!... berdegup jantung nak tau jantina anak nie.. Iyola.. lum buat persediaan pape lagi nie.. dah tau jantina, senang sikit nak pepare pas nieee.... If, xnampak juga, insyallah akan buat 3d scan pulak.... :-)

latest of me @ 7m

Tetiba jer rasa perut nieh dah makin besar dgn jayanya.. hehehe.. but, ramai yang kata GIRL nie.. sebab perut tak bulat cam dulu.. melebar... iyer keee..?? kita tunggguuu nnt yeaaa... :-)

6 comments:

alfa juliet said...

perut lebar or lonjong tak mencerminkan boy or girl..hopefully dpt girl..best baju cantik2

nome said...

akak pun rasa jue bakal dpt bb girl...will see nanti...tol tak..

Fieza said...

Hope aper jue fikirkan betul k..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alfa >> ramai kata cam tue.. jue tak kisah.. boy pun ok gaks.. kalo girl, kira bonus la untuk kitorg.. hehe

k.nome >> hehehe.. akak pun rasa girl ker..?? kita tungguuuu....

fieza >> jue tak kisah.. janji baby selamat...

az rina a.k.a jaijina said...

yeah, tak sabo lak nak tau bay boy or girl ni..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

rina >> jue pun xsabar daa.. dulu masa iman, 5m dah tau gender daa.. ekekekeke... lagi lama lagi surprise.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...