Kawan-Kawan Saya

Wednesday, September 09, 2009

090909 - MoOd Hari Ini .....


09.09.09





Apakah MOOD aku hari ini yea...?? Sebelum ini, MOOd nak shopping raya teramat lah ZERO. Macam tak der mood jer nak pi shopping raya. Dan pada tahun ini, mood nak buat kuih raya pun ZERO. Dengan rasminya tahun nie, aku tak buat kuih raya langsung. hahahaha..!! tahap kemalasan yang dah melampau dah nie... Bukan per, mungkin sebab sibuk burbusiness dan sibuk nak handle umah.. So, persiapan raya telah ku abaikan....

TAPI....

Dengan tiba2 pagi ini (090909), MOOD untuk shopping raya aku sudah sampai..!!! Sejak menjak asyik dengar lagu raya nie, then dengan mengok blog2 kawan2 dok tayang baju raya jer.. Hati ku dah mula PANAS dan mula membangkitkan MOOD aku nie.... Nak jugak...!! wah....!! tak sabar aku nak pie shopping raya. Macam2 aku nak beli.. hahaha.. yokyok OO je aku nie.. org semua dah abis beli last week.. aku laks baru nak dapat MOOd shopping.. hehehe.. Bukan pe, aku tak cuti raya nie.. sebab tue MOOD ZERO agaknya... hahaha.. sian aku kena keje raya ke-3 daaa..

Takper la... Raya kan sebulan.. banyak lagii masa nak pie beraya nnt. Lagipun raya tahun nie bukan time cuti sekola.. sekolah Cuti seminggu jer. Cukup lah tue kan..? aku kena simpan cuti gaks nie. sebab bulan 11 nak amik cuti. Bulan 12 pun nak amik cuti gaks. So, untuk raya nie kena lah korbankan sikit.. Dan pada tahun lepas punya raya aku dah pun dapat CUTI SEBULAN.. hahaha.. cuti sebab bersalin memang la dapat sebulan.

So,

This week aku nak shopping kat mana yea..?? Aku kalo boleh tak nak tempat yang sesak2 la.. nnt aku pening kepala. Dan nnt aku tak tau nak shopping sebab ramai sgt org. Bila ramai org, aku akan jadi BUNTU.. Nanti ada yag dok berejam kat situ dan alih2 balik tangan kosong jer.. Tapi..... rasa mcm nak pie sogo gaks laaa.. dah lama aku tak kesana.. Rasanya last aku pie 2tahun lepas....huhuhu..!! tapi, mmg BEST shopping kat sogo.. cuma tak larat mesti ramai GILER orang...

** Dimanakah aku nak pie TERJAH nieeee.....????





aku nak jadi macam nie nanti... huahuahuahaua...!!~

PhotobucketPhotobucket

12 comments:

KasiH said...

soping jgn tak soping...aku pun raya ke-4 udah keje..idak ler cuti lelama..save cuti gamaknya...

alyyani said...

jue yg penting list kanape nak beli so bila sampai terus tuju kat tmpt nak pegi. sogo best jue, sume brand ade. tp paham la time nak raya ni & weekend,mmg behimpit la. naik rimas gak sebenarnya. kalau larat dukung iman, pakai carrier. kalau pakai stroller nak mencelah mmg la seksa. selamat bersoping! :D

kitorg lak kena amik force leave cuti seminggu. rasa lamanya cuti. huhu...

[I][T][A] said...

Jue cepat2 gi shopping... nanti tak der stok plak baju yang nak dibeli... yang tinggal hanya baju2 selepas dipilih orang jer... :D

Ita pun belum shopping sakan lagi.. br shopping separuh jer... tu pun bagai nak pengsan dibuatnya... sesat dengan orang ramai.. hehehe

suhida said...

jue,shopping kat wardahwardrobe je la,hehe...kekekkeeke..

~chekuna~ said...

hai jue...samalah dgn kakna..
mood cari baju raya takde..
mood buat kuih pun takde..
bukan sibuk bisnes..
tahun ni abah luqman kena keje..
raya berdua je lah...

Bed said...

shopping jgn tak shopping jue...terapi stress jugak...hehehe...same cam akak bile dah ramai mule pening...maleh nak memilih......

strawberi @ mamadira said...

shopping cepat jue..
kang abis baju raya tu..
bape pasang nak beli ni...?

fazilzura said...

Jue, wajib terjah akak dulu tauuu

miemiey said...

coping jgn tak coping..daa last2 nk raya nih..rugi tau..kl boley cari tempt yg tak sesat org ramai...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kasih >> eh.., ko pun keje gaks nnt..? biasa kalo private dapat seminggu cuti.. mcm kawan aku.. Best GILER... cuti FREE tanpa rekod..

allyani >> tula la alya.. mesti susah nak tolak stroller.. tau jer la keadaan kat Sogo tue camner.. kena beralih arah nie.. tapi, memang syok shopping kat situ.. list telah kusenaraikan.. :-)

ita >> jom pie shopping sama.. hehehe.. nak terjah mana dulu la nie gamaknya sabtu nie..??

suhida >> boleh gaks.. nnt akan ku terjah..

chekuna >> sama la kita kak na.. Mood lum sampai bila kita pun kurang excited nak raya.. Tapi, Mood yg lewat nie karang yg beraya sakan... kan??

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

bed >> itu la pasal.. lagi2 bulan pose.. bukan leh makan minum untuk cover pening tue.., makin pening ada lah.. sampai buntu..

strawberi >> alamak..!! itu yg masalah kalo shopping last minute nie.. sure saiz xder nnt.. kan..??

fazilzura >> ahaks..!! borong kuih raya dulu.. hehe

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mimiey >> aah.. xsabarnyer nak pi shopping RAYA,..!!~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...