Kawan-Kawan Saya

Monday, September 07, 2009

Kisah Hari Ahad Pulaks......

Kisah untuk Hari Ahad pula.. seperti macam Hari sabtu jua.. Aktiviti penuh dengan bermacam2 agenda..

Bermula seawal 9 pagi, kami telah keluar rumah untuk ke arah Salak Tinggi, sepang. Dah buat temujanji dengan Kak Aiza @ asben untuk tengok rumah. Nak deal untuk buat Grill. Benda yang paling penting kena buat sebelum masuk rumah nie... Siap ukur semua, kami pulang semula ke rumah. Untuk amik mak aku. Sebab dah ada agenda lain pula..

Then, selepas semayang zohor, kami keluar semula. Kali nie ke arah KLCC pula. Sebab utama adalah untuk ke Ekspo perabot terbesar di sana. Nak survey apa2 yang patut kat sana.
Org sibuk preparation nak raya, yang kami pula sibuk preparation nak suk umah nie.. Sampai jer kat sana, mak aik..!! ramainyer org... Berani aku kuar kan? lagi2 kes H1N1 nie.. Mula2 mcm tak berani gaks.. Tapi, dipikirkan ada benda nak dibuat, aku akur gaks la.. Hopefully, xder paper la nnt... Insyallah.. lagi2 nak masuk ke dalam, dorang akan check tempreature kat sana. Dan iman pun sihat.. Kalo x, tak berani nak bawa gaks..

Apa yang ada di sana yea..??

Mula2 masuk pintu Hall 1, akan nampak booth FABER macam nie :

Actually, kitorg memang tgh nak cari hob dan hoob. Sebelah brader tue diri, ada promotion :
Hoob + Hob + Digital Oven = RM 2988 sahaja

Murah tak..?? aku dah berkenan da nie..

Oven sahaja RM 2688 tapi ada less 30%

mak aku laks berkenan dengan set kusi kayu jati nie.. satu set nie RM2500 siap anta ke rumah lagi...

Murah gaks kan..??

yang nie, asben aku nak if dia nak pilih kusi... harga kusi nie RM 1988 sahaja.. kepala kusi tue, boleh adjust.

then.. jalan2 pie tgk Tv.. asben aku nie peminat setia kepada LG..
Harga LG LCD semalam RM 1399 sahaja..

Iman kusyuk tengok TV besar tue.. sebab ada kartun...

Then.. selepas jalan2 kami dah kepenatan berjalan sebab berjalan dari HALL 1 hinggalah HALL 5... Masa pun dah pukul 5.30 petang.. Nak balik da.. sebelum balik sempat beli Blender spesel...


** kepada kawan2 tgh mencari untuk peralatan rumah, boleh la pergi arini. Sempat lagi nak pie terjah. Arini LAST DAY...!! sampai kul 9.30 malam...



:
:
:
:
:


Pas balik tue, member asben aku nak jumpa laks.. nak amik barang... so, ajak makan buka sekali kat luar.. Its' ok la.. aku ikutkan aja la.. wpun last minute...

kami ke Jusco Keramat, membernya ajak makan Kenny pulaks... Yabe da be du....!! dah lama tak makan... hehehe.. :-)


makanan ini sungguh melazatkan...

iman diberi sudu oleh budak kat situ.. sebab suaranya sgt la bising..

betapa muncungnyer mulutnyer itu....

pas makan, kami terus pulang.. sebab dah teraamat keletihan...!!~ esok kena keje.. Tapi, asben aku cuti..!! aku tersangat la JELES.....!!~





PhotobucketPhotobucket

14 comments:

Wafaa said...

bestnya jue pegi expo tu. digital oven tu murahnya. ya ampunnn.

tini said...

a ahh setuju ngan wafaa, murah digital oven tu! tp jue, sblm beli, better test drive kat situ dl sbb da jd kt akak ms bl hood. nak cepat punya psl, tgk lbh kurang, end up smp skrng benda tu jd perhiasan je. bl on, asap x sedut langsung! buat bising ada. sakit je hati sbb satu umah berkabus bl masak. so test drive dl k :)

rosmona said...

bestnyer... dah beli umah.. sekali hangkut pulak ngan perabot2 kat dalam umah tuh.. untung badan ko jue...

suhida said...

hehe..jue,su pun berjalan buka pose kat luar ngn mertua smlm.memang tak smpt ar na jupe jue..huhu..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

wafaa >> aah.. murah kan..? kalo tak, total semua dalam RM5688.

kak tini >> aah.. tul gaks kan.. kena test dulu pape hal.. kalo tak, jadi kes naya jer...

rosmona >> erm.. banyak kena pakai duit nie.. mcm2 kena buat sebelum nak suk umah.. pening kepala gaks.. tapi, slow n steady dulu..

suhida >> oh yer ke..? its ok.. nnt paper inform jer jue.. :-)

mama auni firdina said...

alahai jue..beshnye g expo ni..ok la tu murah2..jimat ckit kn..

daku teringin tp pe nk wat..sume brg2 cm tv lcd n perkakas2 lain da ade..bkn rezki kawe le..hehehhe

fazilzura said...

Jue keje ke?
bkn selangr jgk ker??

** kalau expo kat situ , walau murh sure2 ler tetap mahal jgk uhhuhuhu

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mama auni >> xper.. semua dah lengkap.. mcm jue, satu hapa pun xder lagi.. hehehe..

fazilzura >> keje ler kak... putrajaya under WP.. hehe

miemiey said...

bestnya dapt shopping barang umh..ite bila laa impian nk jadi cam jue ni..huk..huk...

Bed said...

wah jue dr salak ke klcc ye....bestnye tgk sofa tu....borong sumer tu ke?wahhhhh best2....rege dia discount byk tuh....paling tak tahan kenny rogers tuh!!!

strawberi @ mamadira said...

tingin gak oven tu...
huuhuhhua....

best tul shopping ye jue..
byk brg dpt...

strawberi @ mamadira said...

tingin gak oven tu...
huuhuhhua....

best tul shopping ye jue..
byk brg dpt...

KasiH said...

wahhh oven tu sgt best...kalo ada kat rumah sure rajin ler main masak2 kan jue..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mimiey >> best kalo ada duit banyak.. kalo mcm jue nie, pening kepla gaks... mano nak cekau.. kan best kalo dapat deco bersama eric.. semua free..

Bed >> aah.. dah mcm marathon da jue.. ke sana ke mari.. penuh jer aktiviti... kenny is my feverat.. hehe

strawberi >> aah kalo pie semalam leh bei kan..?? nest ekspo pada tahun depan bulan 3.. leh beli nnt.. murah2 jer..

Kasih >> itu la pasal.. dapat dapur cantek, dapat oven baru.. sure sonok main masak2.. masak2 sampai tak termakan.. kihkihkih...!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...