Kawan-Kawan Saya

Sunday, September 06, 2009

Kisah semalam.........

Semalam penuh dengan aktiviti start dari pagi sampai la ke lewat malam.. Macam2 benda yang kena dibuat semalam. Biasala hujung minngu.. Nak curi rehat pun xsempat da.. sejak2 berbusiness nie.. dan semakin lancar.. (alhamdulillah). Semalam, amat menyeronokkan kami kerna hari murah rezeki kami. (sekali lagi kupanjatkan syukur Alhamdulillah.. Rezeki di bulan puasa ini tersangatlah berkat)....

Start dari awal pagi aku bangun untuk siapkan quotation barang untuk pemborong aku dari Kangar, perlis. Tak ku sangka quotation yang diminta melampaui yang ku duga... So, after siapkan quotation, kami terus berjumpa dengan supplier kami untuk dapatkan barang yang dikehendakinya. Alhamdulillah.., ada yang dapat stok dan ada yang tak dapat.

Selepas itu, kami ke P.Jaya pulaks. untuk apa ke sana..?? Tujuan asal hendak pergi ke branch camera OLYMPUS kesayangan aku itu. Yang telah pun tak boleh dipakai da.. Nak anta untuk repair. Tapi, tak ku duga.... Sebenanrnya asben aku bawa pi Jualan Gudang Camera kat sana. Rupa2nya dia dah ke sana dahaulu Jumaat lepas.. Dan telah menempah satu camera DSLR yang di idam2kan dia.. Ya Allah... Punya terkejut aku.. Aku minta antakan camera aku untuk di repair. Rupanya dia pie membeli camera yang lain.. Sabar jer la aku.. Mula2 panas gaks sebab igt nak pakai duit untuk rumah.. Ini, pie belanja dulu. Xperla.. dia kata. Nanti insyallah ada rezeki lain datang.. Errrmmm........................

Dan selepas itu, kami ke Legend Hotel pula. Untuk Berbuka puasa di sana. Kami belanja mak dan ayah aku juga. Sajer jer.. sekali sekala berbuka kat hotel pula. Dulu, ayah aku slalu bawa.. Kali nie, giliran aku bawa... Asben aku dah booking untuk 4org sejak Rabu lepas.

Dan.., selepas berbuka kami terus gerak pulang ke rumah... Kerna customer kami yg dari Perlis tadi nak datang rumah. So, proses pilih memilih telah berlaku sehingga pukul 12tgh malam...

Alhamdulillah.. memang benar berkat rezeki bulan puasa kami kali ini. Untuk semalam dah boleh cover modal dan juga cover duit beli camera asben aku itu. Thanx a lot kepada beberapa pemborong yang telah membeli dengan aku semalam... semalam memang amat meletihkan tapi berbaloi...

Jom layankan gambar yang ada....

kami makan di sini... Macam2 makanan ada.. sampai tak sempat nak snap..

Iman dah mula start meragam sebab nak tidur.... Time untuk tido dia dah tibaaa..

iman ajak pie jalan2 ushar makanan... xnak duduk dia...

Inilah camera baru kesayangan asben aku... huhuhu..!!~


** arini nak ke salak tinggi laks.. nak pie tengok umah.. nak pasang grill
..



PhotobucketPhotobucket

7 comments:

Bed said...

bestnye makan kat hotel....sibuk tuh semlm....

~chekuna~ said...

sonotnya mkn kat hotel..
rumah kat salak tinggi tu taman ape..yer..

alyyani said...

alhamdulillah, sekejap je dpt balik modal & duit camera tu kan? aaa DSLR? apsl ade org jeles nih? ;)

miemiey said...

ada bisnes ye??jue jadi pembekal barang apa jue??

zailamohamad said...

Bestnyer ada kamera baru..waahh nak masuk rumah baru jugak ya..tahniah!!!

Wafaa said...

omg!!! D3000. nak jugak!! nak ganti D40 cabuk nih

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

bed >> setahun sekali kak.. :-)

chekuna >> kat taman dahlia kak.. biasa mai?

alyyani >> hehehe.. saper ek..?? ala.. bukan jue punya hubby yg punya.. jue nyer olympus jer

mimiey >> jue jual baju baby la mimiey... :-)

zailamohammad >> aah.. dah dapat kunci da setelah menunggu selama 2 yaers..

wafaa >> ahaks..!! moh la tukar.. baru jer release nie.. masih HOT lagi.. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...