Kawan-Kawan Saya

Saturday, April 10, 2010

Looking For Our 2nd Home....

waaaahhh..!! Tajuk entry mmg tak boleh blah punya.. andai aku kaya.., tajuk entry ini lah yg akn ku laksanakan nnt.. Btw, semalam lepas balik klinik asben aku bawa pi tgh rumah Semi-d double story kat area rumah aku tue. dari aritu asben aku kata cantek dan besar.. rasa mcm nyesal lak beli rumah skrg.. kalo tau ada yg double storey nie, mst dia amik katanyaaa.. xper la.. umah yg ada skang pun ok juga.. keluasan tanah sama besar., bezanya, keluasa rumah jer yg berbeza.. ada duit nnt leh la renovate.. kan?

tapi semalam aku tgk, memang cantek dan besar.. puas hati kalo dapat beli tau. harga mmg cukup spesel.. ssh nak dpt harga yang di berikan banding kat tempat lain.. nak tgk tak..?

depan rumahnya.. porch yg luas. leh letak 2 kereta.

laluan dari pintu depan. kat tepi tue ada built in rack shoes. cantek sgt..!! i likeee..

living hall yg sgt besar tau...

dining hall

kitchen.. kalo aku amik rumah nie, aku mesti nak buat bar table. wah..! dah berangan daa..

bilik ke-4 yg ada di bawah..

ok.. ini area bwh.. jom kita naik atas...

tangganya yg sgt best..!!

 kat atas ada juga ruang keluarga.. aku suka.. if aku beli double storey, ruangan ini mst ada..!

bilik utama yg sgt luasss..!aku akn buat sorg satu built up wardrobe.. hehe

pandangan luar dari bilik master.. rumah aku belakang tue jerr..

bilik ke-2. 

bilik ke-3

lupa pula nak tunjuk tanah tepi :



erm.. puas hati aku dgn rumah nie.. best mmg best...!! 4bilik 3bilik air... nak tau harganya?
RM323,844
(7% diskaun untuk Bumiputera)

Ini harga dlm brochure jer.. asben aku dah gie tanya harga sebenar :
RM323,844 - 7% (7% Bumiputera) - 10% (Promosi diskaun) 
= RM271,057 
keluasan : 35 x 75
Developer yang sama dgn rumah kami. dulu, kitorang jadi antara 1st buyer dapat diskaun sampai 17%... untung juga tau jadi antara pembeli terawal nie.. mmg berbaloi.. aku tgk, 2row dah naik rumah nie... ada 8 row dlm pembikinan lagi...

sgt rasa teruja dgn rumah nieee... mcm nak beli jer.. huhuhu..!!

Photobucket

10 comments:

Dayah said...

cantiknya umah..kat area mana ni..? almaklumla..saya org Penang

Wafaa said...

35x75? mak aihhh besar tu. sangat murah utk harga tu. kalau kat area s.Alam ni, confirm beli hari nih jugak. tapi s.Alam, mana nak dapat harga macam tuh. sob sob.

mamashasha said...

Jue, size 35x75 mmg besar + ada tanah lagi 4
Future renovation mmg sgt berbaloi dgn rege
275k tu akak nye 20x65 je tapi rege 300++ huhu
Takpe aku tau jue mampu beli korang dua2 gomen
Wat bisness lg..insyallah..sempat berangan lagi..

zailamohamad said...

kalo bisnes mantop, bolehlah beli Jue;)

miemiey said...

kalau ada rezeki lebih..insyaallah tercapai lak tu kan..kalau miemiey umah cam ni verangan leh laa...mmg cantik sgt2...tapi kalau boleh miemiey nak ada rumah yg tak ada tangga..sbb dah duduk umah ada 2 tgk..tak tahan ank main2..pastu rasa semacam je tido atas bawah tu takut...cam tu sebaliknya kalau ada bawah....

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak dayah >> umah nie kat area sepang.. tak jauh nak ke KLIA..

Wafaa >> S.Alam tempat elite.. hehe sepang nie baru nak membangun.. tapi, pewmbangunan area sepang nie cepat membangun.. maybe dekat dengan KLIA. Tp, even harga rumah quit ok, Harga sewa rumah dan kos hidup leh thn mhl juga la..jue dgr, dorang kata sebab mstly yg dok situ keje KLIA. Xrugi beli rumah area sepang nie.. leh sewakan nnt..


kak bed >> doa2kan la ek.. mana lah tau termakbul nnt.. jue suka dok area sini..

zaila >> insyallah.. amin..

mimiey >> rumah skrg 1tgkt.. umah akn dtg insyallah amik 2tgkt.. hehe.. kalo ada rezeki lebih leh amik banglo teruss. kan?

[I][T][A] said...

cantiklah umah tu...area umah jue ke kl jauh tak? ita skrang pun tgh nak cari umah... tp kalau beli area ampang sah2 mahal umah 2storey ni.. pastu byk yang 2nd jer..

aku mama chami said...

kat mana ni ek. bandar baru salak tinggi ke kat kota warisan..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

aku mama chami >> kat taman dahlia, bdr baru salak tinggi... cari rumah ker?

salaktinggi.com said...

Salam, jemput la singgah ke Forum Komuniti Bandar Baru Salak Tinggi. Ada pembeli2 Taman Dahlia juga kumpul disana. www.salaktinggi.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...